Başkan Erdoğan asgari ücret için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında asgari ücretin yarın açıklanacağını duyurarak enflasyonla ilgili mesaj verdi. Türk-İş'in 9 bin TL asgari ücret teklifiyle ilgili "Herkesin her söylediği ile adım atamayız." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2022 12:44 GÜNCELLEME 21.12.2022 13:52 EKONOMİ
Başkan Erdoğan asgari ücret için tarih verdi
Başkan Erdoğan asgari ücret için tarih verdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız." dedi.

Türk-İş'in 9 bin TL asgari ücret teklifiyle ilgili toplantı sonrası yaptığı açıklamada  "Herkesin her söylediği ile adım atamayız. Bizim sırtımızda küfe var" dedi.

ZAMLARIN FIRSATÇILAR YÜZÜNDEN ERİMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Başkan Erdoğan grup toplantısında enflasyon ve hayat pahalılığına değinerek "Tüm dünya kriz dalgalarıyla boğuşurken, biz büyüme noktasındaki hedeflerimize Elhamdülillah ulaştık, ulaşıyoruz. Ekonomi programımızı eleştirenler bile hakkımızı teslim etmeye başladı.

Yüksek enflasyonun ve hayat pahalığının maliyet artışları dışındaki fırsatçılığa dayalı sebeplerini ortadan kaldırmak için yoğun çaba harcadık. Yılbaşından itibaren işçi, memur, emekli maaşlarına yapılacak zamların fırsatçılar nedeniyle eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz.

Enflasyonu hızla düşürmenin önünde engel kalmadı. İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyonun tepe taklak aşağıya ineceğine hep beraber şahit olacağız. 2023 yılını diğer sevinçler yanında hayat pahalılığı belasından kurtuluşumuzun da dönüm noktası haline getirelim istiyoruz. Geçmişte ertelemek zorunda kaldığımız hayallerle aramıza bu defa kimseyi sokmayacağız." dedi.

YARIN AÇIKLAYACAĞIZ

Başkan Erdoğan "Asgari ücretten emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da kısa sürede hal yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız. Aynı şekilde süreci devam eden konuları da sonuçlandıracak adımları atmaya devam edeceğiz." dedi.

Toplantı sonrasında asgari ücret 9 bin TL olur mu sorusuna Erdoğan "Herkesin her söylediği ile adım atamayız. Bizim sırtımızda küfe var. Küfe olmayanlar rahat konuşur. Bunların hepsini düşüneceğiz. Eğitimden sağlığa bütün altyapıları düşüneceğiz" dedi.

TÜRK-İŞ 9 BİN TL TEKLİF ETMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 20 Aralık'ta üçüncü kez bir araya gelmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda basına kapalı olarak 3 saate yakın süren toplantıda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil etti.

Görüşme sonrası açıklama yapan Atalay, "Teklifimiz 9 bin lira, verirlerse imza atarız. Vermezlerse masaya oturmayız" dedi. 

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 276 TÜMÜ
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    İşciyi ezdirmeyen sahip çıkan cumhurun reisine Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamdan daha önemlisi fırsatçıların belini kırmak. Eğer Üç harfli malum marketlere yenileceksen 15 temmuzda niye arkanda durduk. Ezdirme milletini, tek amaçları pahalılık ile millete vesvese vermek olan şu şeytanları durdur.
    Cevapla
  • çökertmekebabı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk işçisi çalışkanlığıyla dünyada 1 numara hakkı ödenmeli emeğine saygı ve hürmet edilmeli sendika üstelik 10 bin altında bir rakam istemiş işveren fedakar işçisini memnun etmelidir.
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    8500 tl
    Cevapla
  • Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Battı balık yan gitmez Reiss ayağa kalkar bence 12 bin yap sussun nankörler...!
    Cevapla
  • çökertmekebabı 1 yıl önce Şikayet Et
    2000 yılında Almanlar çinle rekabet edebilme adına ucuza işçi çalıştırmak için yeni sistem kurdu lakin işe yaramadı hem üründe kalite yok hemde işçiden verim alaamıyorlar dm zamanındaki gibi değil durum. şuan Almanya işçi sınıfı bitik durumda. Türkiye tam tersi işçiye sahip çıkmakta bunun delili kahvehanelerdeki yoğunluğun azalması sabahları erkenden kalktığımda bakiyorum duraklar tıklım tıklım işcilerimiz fabrika için minibüslerini bekliyor tıpkı Almanyanın kalkınma dönemlerini anımsatıyor.Sayın Recep Tayyip Erdoğanın dönemi cumhuriyet tarihinde işçi sınıfa rekor asgari ücret veren devlet yöneticilerimiz arasında birinci diyebiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR