Halkbank’a sürdürülebilirlik alanında bir ödül daha

Halkbank, "3. Sıfır Atık Zirvesi"de "Sıfır Atık Sosyal Sorumluluk Ödülü"ne kadın girişimciler ekosistemine yaptığı çevre dostu katkılardan dolayı layık görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2022 10:15 GÜNCELLEME 27.12.2022 11:15 EKONOMİ
Halkbank’a sürdürülebilirlik alanında bir ödül daha
Halkbank’a sürdürülebilirlik alanında bir ödül daha

Halkbank açıklamasına göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “3. Sıfır Atık Zirvesi” bu yıl “İklim ve Gençlik” temasıyla gerçekleştirildi.

Zirvede, 12 kategoride toplam 48 ödül sahiplerini bulurken, bu ödüllerden biri de Halkbank’ın oldu. Üreten Kadınlar Buluşmaları’nda sıfır atıkla ilgili yaptığı paneller nedeniyle Halkbank “Sıfır Atık Sosyal Sorumluluk Ödülü”ne layık görüldü. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlediği Üreten Kadınlar Buluşmaları’nda sıfır atık konusuna da büyük önem veren Halkbank, farkındalık oluşturmak amacıyla "Sıfır Atık" panelleri düzenlemişti. Halkbank tarafından, girişimci kadınları cesaretlendirmek ve ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Üreten Kadınlar Yarışması’nın kategorilerinden biri "Sıfır Atık" olmuştu.

"Ülkemizin enerji kaynaklarını verimli kullanacak, yerli kaynak kullanımı ile istihdamı artıracak projeleri destekliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Sıfır Atık" politikasının finans sektöründeki öncüsü olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Arslan, "Bir yandan kadın girişimcilerimizin kredi kaynaklarına erişimi konusunda güçlü bir finansman programı uygularken bir yandan da sürdürülebilirlik konusunda çeşitli kesimler nezdinde farkındalığın yükselmesi için yoğun çaba harcıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Yeşil Mutabakat Eylem Planı’nın en önemli konu başlıklarından bir tanesinin de Yeşil Finansman olduğunu aktaran Arslan, "Biz de yatırım kredilerimizi sürdürülebilirlik kriterleri ile değerlendiriyor, ülkemizin enerji kaynaklarını verimli kullanacak, yerli kaynak kullanımı ile istihdamı artıracak projeleri destekliyoruz. Sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmak hepimizin ortak sorumluluğudur" açıklamasını yaptı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR