Türkiye'de bir ilk: Haftada 4 gün mesai yapacaklar

Akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor ve haftada 4 gün çalışma sistemi için ilk uygulamayı başlatıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2022 15:17 GÜNCELLEME 27.12.2022 17:12 EKONOMİ
Türkiye'de bir ilk: Haftada 4 gün mesai yapacaklar
Türkiye'de bir ilk: Haftada 4 gün mesai yapacaklar

Son yıllarda, pandemi ve teknolojik gelişmelerin de etkisiyle hemen hemen tüm sektörlerde farklı çalışma uygulamalarının araştırılmaya ve hayata geçirilmeye başlandığına işaret eden Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, “Yapılan araştırmalara göre, iş yaşam dengesinin sağlanmasına yönelik yeni çalışma sistemleri, çalışanların memnuniyeti üzerindeki olumlu etkisinin yanı sıra, üretkenliği ve verimliliği de önemli ölçüde artırdı. Avrupa’da birçok ülke, esnek çalışma seçenekleri ile hem çalışan memnuniyetinde, hem de iş sonuçlarında oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını duyurdu. Biz de bu kapsamda, 3 ay süre ile haftada 4 gün mesai sistemini deneyerek iş dünyasına örnek olacağız. 1450 çalışanımızdan fazla mesai ücreti almayan yaklaşık 200 çalışanımıza uyarlanacak uygulamamız sonrası sonuçları duyuracağız. Uygulama kapsamındaki çalışanlarımızın performansını iş sonuçları ve hedeflere göre ölçeceğiz. Aksa, aidiyet duygusu yüksek, yıllardır iş odaklı performans düzenine alışık bir çalışan yapısına sahip. Dolayısıyla, 50 yıllık köklü geçmişiyle de bu uygulamayı en iyi şekilde hayata geçirecek şirketlerin başında geliyor. ” açıklamasında bulundu.

200 çalışan haftada 4 gün mesai yapacak

1 Ocak- 31 Mart 2023 tarihleri arasında uygulamanın yürütüleceği bilgisini paylaşan Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, “İşlerinin gerektirdiği sürelerde fazla çalışma yapan ve mesai ücreti almayan çalışanlarımız, görev ve sorumluluklarını eksiksiz yaptıkları, hedeflerini tam olarak gerçekleştirdikleri sürece haftada 4 gün çalışma yapabilecekler. Yapılacak pilot uygulamanın iş sonuçlarımızın kalitesini artırarak katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca süregelen haftada 2 gün evden çalışma sistemimiz de devam edecek “ dedi.

Avrupa’da birçok şirket haftada 4 gün mesai sistemine geçti

Tüm dünyada haftada 5 gün olan mesai süresini azaltmak üzerine uygulamalar başlatan şirketlerin sayısı artıyor. Şimdiye kadar İngiltere, Belçika, ABD, Yeni Zelanda, İrlanda ve Kanada'da haftada dört gün mesai uygulamaları bazı şirketlerce deneniyor. Araştırmalar, 4 gün mesai sisteminin üretkenliği ve refahı artırmanın yanı sıra, şirketlerin enerji maliyetlerini de önemli ölçüde düşürdüğünü gösteriyor. 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla helal olsun. Tebrik ederim. İnsan odaklı olmak budur.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ve YAŞANILABİLİR bir uygulama, Tebrikler. YALNIZ!... Maaşlarında kısıtlama olmadığı müddetçe!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çalışanına zamyapmayan işverenler mi kabul edecekler bunu
    Cevapla
  • En Güzeli 1 yıl önce Şikayet Et
    .En mantıklı ve insanca çalışma saatleri haftada 5 gün 9.00 - 16.00 olursa insan kendini hem mutlu hem huzurlu hem sosyal hissedebilir. akşam eve gidince zaten pertimiz çıkmış oluyor. saat 6-7 de evde oluyorsun ne zaman dinleneceksin? en verimli çalışan zaten 4 saatten fazla kendini veremez işe!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hafta içi 12 çalış cuma dan itibaren tatil peki çalışma saati sekiz saat Mesai yok bu iş her zaman vardı avrupada 7 saat çalışma ve 4 gün fark burda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR