3600 ek gösterge ve EYT sonrası şimdi gözler 'İntibakta'

Çalışma hayatıyla ilgili güzel gelişmeler tek tek hayata geçiril,yor. Memurların 3600 ek gösterge ve emeklilik bekleyen çalışanların EYT sorunun çözülmesinin ardından emeklikler de 'intibak' için bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2023 06:53 GÜNCELLEME 02.01.2023 09:03 EKONOMİ
3600 ek gösterge ve EYT sonrası şimdi gözler 'İntibakta'
3600 ek gösterge ve EYT sonrası şimdi gözler 'İntibakta'

2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK (4A) ve BAĞ-KUR’lular (4B), aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla 2000 yılından önce emekli olanların kendilerinden daha fazla emekli maaşı aldığına dikkat çekiyor ve intibak ile aradaki maaş farklılığının son bulmasını istiyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, intibak konusunu 10 yıldır beklediklerini söyledi. Meclis’in intibak yasası çıkararak bu sorunu çözmesi talebinde bulunan Ergün “10 yıldır intibak sorununun çözülmesini bekliyoruz. 2000 yılından önce emekli olanları kapsayan İntibak Yasası, 2012’de çıkmıştı, ödemeler de 2013’te yapılmıştı. 2000 yılı öncesinde emekli olanlar, İntibak Yasası çıkmadığı için 2000 sonrası emekli olanlardan fazla maaş alıyor. Prim kazancı ve prim günleri aynı olanlar arasında maaş farkı olmamalı. Hükûmet; memurların 3600 ek göstergeye ilişkin talebini ve EYT’yi çözüme kavuşturdu. Sırada intibak var. Yıllardır bekleyen İntibak Yasası’nın çıkmasını da büyük bir heyecanla bekliyoruz” dedi.

Ergün, İntibak Yasası’nın çıkması durumunda, bundan faydalanacakların emekli maaşlarında kişiye göre değişmekle birlikte yükseliş olacağını da anlattı.

SEYYANEN ZAM TALEBİ
Emeklilerin 3 Ocak Salı günü açıklanacak enflasyon verisinin ardından belli olacak ocak zammı beklentisiyle ilgili de konuşan TÜED Başkanı Ergün “Beş aylık enflasyon, yüzde 14,04. Aralık ayı verisiyle birlikte altı aylık enflasyonun, yaklaşık yüzde 17-18 olması bekleniyor. Yüzde 17-18 zam, yetmez. Emekli, büyük bir beklenti içine girdi. İnsan onuruna yakışır bir zam verilmesini bekliyoruz. Öte yandan, bu zamlar, seyyanen zam olarak verilmeli” dedi.

Öte yandan, daha önce yapılan intibak düzenlemesine göre maaşlarda 10 lira ila 350 lira arasında artış olmuştu. Aynı yöntem izlenirse bugün intibaktan yararlanacakların alacağı maaşlarda ise 1.300 lira varan artışlar olabileceği belirtiliyor.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 184 TÜMÜ
  • Memur 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge sorunu çözülmemiş eksik kalmıstır. 1 inci dereceye gelen tüm memur ve emeklilerine verilmediği müddetçe sorun olmaya devam edecek.
    Cevapla
  • vedat 1 yıl önce Şikayet Et
    bu haksızlık giderilmeli intibak çıksın
    Cevapla
  • İlhan 1 yıl önce Şikayet Et
    1999 Aralık ayında emekli olmuş bir kişi, 2000 yılının ocak ayında emekli olmuş aynı gün ve prim ödemiş bir kişiden çok fazla maaş alıyor. Bu haksızlık giderilmeli. Bizlere hakkımız olan bu farktan 10 yıldır mahrum bırakılmaktayız. Yasa biran önce çıkarılmalı
    Cevapla
  • Begül 1 yıl önce Şikayet Et
    10 yıldır maaşlarımızdan haksız bir kesinti yapılıyor,sırf meclistekilerin insiyatifi ile ..5milyon kişi bu haksızlığa 2000 sonrası emeklisi olarak maruz bırakıldık..Biz bu devlete hizmet etmiş vergisini tam Ödemiş insanlarız ..Haksızlığın en büyüğü bizlere intibak yapılmazsa ve 2000 öncesi ile eşitlik sağlanmazsa yapılır..Ondan sonra kimse haktan hukuktan bahsetmesin bize ..Benim cebimden her ay 1600 tl keyfiye kesinti yapılıyor
    Cevapla
  • Madur 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu.haksızlık düzelmesi lazım böyle bişi yanlış 2000.önceye var 2000 sonrası yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR