Fuat Oktay duyurdu! E-Devlet'te yeni bir devrim olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, E-Devlet'te yapılacak olan değişiklikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Oktay, "E-Devlet'te yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini 'dijital kimliği' getiriyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2023 12:09 GÜNCELLEME 02.01.2023 20:36 EKONOMİ
Fuat Oktay duyurdu! E-Devlet'te yeni bir devrim olacak
Fuat Oktay duyurdu! E-Devlet'te yeni bir devrim olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dijital Türkiye 2023 Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Oktay konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Sunulan tüm dijital kamu hizmetlerini kolaylıkla erişilebilir hale getirmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda bir alanda tüm hizmetleri tek ekranda sunan bütünleşik hizmetlerden, ikametgahım, çalışma hayatım, haç ve umre işlemleri yoğun rağbet görmektedir.

"E-DEVLETTE YENİ BİR DEVRİM OLACAK"

Askerlik çağı öncesi, yoklama dönemi, celp ve sevk dönemini içeren tüm askerlik sürecini kapsayan iş ve işlemler e-Devlet'te tamamlanabilecektir.

E-Devlette yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini ‘Dijital kimliği’ getiriyoruz. E-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimlikle e-Devlet'e girebilecek.

Online e-Devlet'ten offline e-Devlet'e geçişin yani kullanıcılar açısından dijital bilgilerinin cep telefonlarında güvenli bir şekilde tutulabildiği bir sisteme evrilerek ilk adımlarını bugün attığımız çalışmamız gelişerek yeni kolaylıkların kapısını aralayacak.

E-Devlette yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini 'dijital kimliği' getiriyoruz. e-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlete girebilecek.

Türkiye Noterler Birliği ile yürütülen çalışmalar sonucunda veraset ilanı, e randevu, e tespit ve mirasçısı olduğunuz kişi adına adıma tescilli araç sorgulama hizmetleri uygulamaya alınmıştır."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur Başkanı Yardımcısı Fuak Oktay Bey E-devletin kurusucudur. Sistemin babası diyebiliriz. Allah kendisinden razı olsun. Kurum kurum gezerek yapılacak birçok işlem bu e-devlet sayesinde halledilebilir olmuştur. Bu bile başlıbaşına bir devlet devrimidir. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun. Ve şunu iddia edebilirim ki devlet dijitalleşme noktasında birçok özelsektör kuruluşundan daha öndedir.
    Cevapla
  • Ayan 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeğinize sağlık
    Cevapla
  • abbasi 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel
    Cevapla
  • dincer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankadan sıra alamayan bir millete bu kadar elektronikleşme fazla
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    %90 i edevletten işini kolayca görse, bunu yapamayanlarda rahatça kurumlardan işlerini yaparlar. Bence az bile yapıyorlar, edevletin gelişmesini destekliyorum.
    Cevapla
  • Ziya Can 1 yıl önce Şikayet Et
    yiyip içip gezinen,bi işe yaramayıp boşuna para alan muhtarlıklarıda kaldırın artık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR