Bakan Kirişçi: Unluk buğdaya zam yapmadık

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ekmeğe zam tartışmalarıyla ilgili “Biz unluk buğdaya hiçbir zam yapmadık, bizimle ilgili bir durum yok. Ben anlamadım. Yüzde 40 oranında zam yapıldı” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2023 12:30 GÜNCELLEME 24.01.2023 12:30 EKONOMİ
Bakan Kirişçi: Unluk buğdaya zam yapmadık
Bakan Kirişçi: Unluk buğdaya zam yapmadık

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin zamla ilgili sorularını yanıtlayan Tarım Ve Orman Bakanı Vahit Kirişci “Biz unluk buğdaya hiçbir zam yapmadık, bizimle ilgili bir durum yok. Biz şu anda tonu 4 bin 500 liradan unluk Buğday vermeye devam ediyoruz. Burada hiçbir sıkıntımız yok, elimizde ürünümüz de var. Un sanayicisi desin ki ‘bize buğday vermiyorlar’. Böyle bir durum yok.Ben anlamadım. Yüzde 40 oranında zam yapıldı. Bir de sayıyorlar, una zam geldi diye. Nerede una zam geldi. Biz buğdaya zam yapmadık ki. Bu zamlarla ilgili yaptırım konusu Ticaret Bakanlığı’nın uhdesinde. Biz hayvan besleyen vatandaşımıza arpa desteğini sağlamak adına 6 bin 200 liradan aldığımız arpayı 5 bin 250 liradan veriyoruz. 7 bin 450 liradan aldığımız buğdayı götürüp 4 bin 500 lirandan veriyoruz. Biz regülasyon kurumu olarak TMO üzerinden hem un sanayicisini hem de hayvan yetiştiricisini desteklemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KURAK BİR KIŞ GEÇİRİYORUZ

Kuraklık tehlikesiyle ilgili de soruyu cevaplayan Kirişci “Kurak bir kış geçiriyoruz. Yağışlar çok yetersiz. Şu an için bir kriz söz konusu değil. Gerekirse depolarımızı kullanırız. Çarşambadan itibaren batı bölgelerden başlayacak bir yağış bekliyoruz. Şubat ayı ile beraber yağışlı sezona girileceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerine dönebilirsek kuraklıktan da çıkarız. Kuraklık şimdilik bitkisel üretimi çok etkilemedi. Ancak yağışlar yetersiz kalır, kuraklık devam ederse risk büyür” değerlendirmesini yaptı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR