Arazi toplulaştırma ve imar planı değişikliğine ilişkin yeni karar

Bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılması ile imar ve uygulama imar planı değişikliğine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2023 12:19 GÜNCELLEME 26.01.2023 13:17 EKONOMİ
Arazi toplulaştırma ve imar planı değişikliğine ilişkin yeni karar
Arazi toplulaştırma ve imar planı değişikliğine ilişkin yeni karar

Buna göre, mülkiyeti Hazine Maliyesi adına kayıtlı özelleştirme kapsam ve programında bulunan Ankara'nın Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi'ndeki bir taşınmaza ilişkin taşıt yolu kullanım kararı getirilmesine yönelik nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliklerine yapılan itirazların reddedilmesine karar verildi. Kararın gereğinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkili kılındı.

Manisa Gürdük Barajı ve Sulama İnşaatı Projesi kapsamındaki "Manisa Akhisar Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Göleti İkmali ve Karayolu Rölekasyonu" işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Gümüşhane ve Bayburt ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılması kararlaştırıldı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    köy arazilerini köy kooperatifi kurma zorunluluğu getirip toplulaştırın. Kooperatifte köylülerin arazileri oranında hisseleri olsun ister para ister ürün alsınlar karşılığında. Tarım ilçe müdürülüklerindeki ziraat mühendislerine köyleri zimmetleyin her köyü dolaşıp çiftçiye eğitim versin ürünleri dönem dönem denetlesin.
    Cevapla
  • Yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarıma elverişli arazi lere lütfen sanayii imarı vermeyin örneğin Manisa şeyh zadeler sancaklı Bozköyde yapılması planlanan yer tarım arazisi dir. Lütfen toprağımız ekilebilir olarak kalsın daha kıraç il veya ilçelere yönlerdirilsin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR