Bakan Nebati, turizmde elde edilen başarıyı ve yeni hedeflerini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, turizm gelirleri hedeflerine ilişkin, "2023 yılı hedefimizi de artırarak, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefliyoruz." sözlerini kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2023 18:45 GÜNCELLEME 31.01.2023 18:45 EKONOMİ
Bakan Nebati, turizmde elde edilen başarıyı ve yeni hedeflerini açıkladı
Bakan Nebati, turizmde elde edilen başarıyı ve yeni hedeflerini açıkladı

Bakan Nebati, Twitter hesabından bugün yayımlanan 2022 yılına ilişkin turizm istatistiklerine dair paylaşımlarda bulundu.

2022 YILINDA TURİZMDE YÜZDE 71,1 ARTIŞ YAŞANDI

Salgın sonrası ortaya çıkan küresel zorluklar ve Rusya-Ukrayna Savaşı'na rağmen 2022'de turizm hedeflerinin tutturulduğunu belirten Nebati, şu ifadeleri kullandı:

"2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 71,1 artışla ülkemizi toplam 51,4 milyon kişi ziyaret etmiş ve bu kapsamda 46,3 milyar dolar turizm geliri elde edilmiştir. Türkiye’nin turizm potansiyelini 2022 yılında daha ileriye taşıyarak turizm gelirlerimizin turizmin altın yılı olan 2019 yılındaki 38,9 milyar doları aşmasını sağladık"

"2023 YILI HEDEFİMİZ 60 MİLYON TURİST"

Bakan Nebati, turizmde elde edilen takdire şayan bu başarıyla birlikte, turizm sektöründe yepyeni bir dönem başlamış, ülke adeta turizmin süper ligdeki yeni konumunu güçlendirdiğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizin turizmde bir marka haline gelmesi için bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da gastronomi, doğa, sağlık ve kültür gibi birçok alanda turizmin yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. 2023 yılı hedefimizi de artırarak, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı kapsamında 2028 yılı hedefimiz ise 90 milyon turist, 100 milyar dolar gelirdir."

İç borçlanmanın vadesi 70 aya çıktıİç borçlanmanın vadesi 70 aya çıktı

Türkiye paranın akış yönünü değiştirdi: 85,7 TL'den 13,2 TL'ye düştüTürkiye paranın akış yönünü değiştirdi: 85,7 TL'den 13,2 TL'ye düştü

Yeni Konut Finansman Programı'na başvurular 8 bini aştıYeni Konut Finansman Programı'na başvurular 8 bini aştı

Bakan Nebati: Türkiye enflasyonu üretimle yeniyorBakan Nebati: Türkiye enflasyonu üretimle yeniyor

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR