Mark Mobius deprem sonrası konuştu: Türkiye bizi korkutmuyor

Piyasalarda “yatırım gurusu” olarak bilinen ABD’li yatırımcı Mark Mobius, Kahramanmaraş depremleri sonrası CNBC Televizyonu’nda Türkiye’nin ekonomik durumunu değerlendiren bir açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2023 12:42 GÜNCELLEME 10.02.2023 12:42 EKONOMİ
Mark Mobius deprem sonrası konuştu: Türkiye bizi korkutmuyor
Mark Mobius deprem sonrası konuştu: Türkiye bizi korkutmuyor

Yatırım gurusu olarak tanınan Mobius Capital Partners’ın kurucusu, 86 yaşındaki Amerikalı yatırımcı Mark Mobius dün Amerikan CNBC Televizyonu’nda Kahramanmaraş depremleriyle ilgili özel bir programa katıldı.

Türkiye’nin ekonomik ve siyasi boyutlarının masaya yatırıldığı programın siyasi bölümünde 14 Mayıs seçimlerine ithafen “Türkiye’deki yıkıcı depremler ülkenin geleceği açısından çok önemli bir dönemde yaşandı” yorumları yapıldı.

Programın ekonomi bölümünde canlı yayına katılan Mobius, söze “İlk olarak kalbimiz depremden zarar gören insanlarla birlikte” diyerek başladı. “Korkunç bir felaket” diyen Mobius, depremle ilgili ilk noktanın ders çıkartmak olduğuna dikkat çekti:

“Madalyonun diğer yüzüne bakarsanız, depreme hazırlık çok önemli. Hükümet ve o bölgede yaşayan insanlar artık depreme dayanıklı binalar yapmaya başlarlar. Böylece bu kadar insan kaybı yaşanmaz.”

"TÜRKİYE'DE YATIRIMLARIMIZIN OLMASI BİZİ HİÇ KORKUTMUYOR"

“İkinci önemli nokta da Türkiye yatırım için hâlâ uygun yer. Biz buna inanıyoruz” diyen Mobius, Türkiye’de yatırımları olduğunu hatırlatıp ekledi:

“Türkler çok esnek; tüm bu felaketler ve sorunlara o kadar iyi uyum sağlayabiliyorlar ki… Defalarca gördük. İşadamları da çok zeki. Yüksek enflasyon ve zayıf para birimine bile uyum sağlayabiliyorlar. O yüzden de Türkiye'de yatırımlarımızın olması bizi hiç korkutmuyor.”

ERDOĞAN VE MUHALEFET SÖZLERİ

Mobius, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir önlem alıp almayacağı yönündeki soruya da şu cevabı verdi:

“Kesinlikle. Bence Başkan, özellikle yaklaşan seçimi de düşünürsek, hızlı harekete geçecek ve deprem bölgelerindeki bu insanlara yardım etme ve sorunları çözme yeteneğine sahip olduğunu gösterecek. Türkiye'deki asıl siyasi mesele, muhalefetin bir türlü aklını başına toplayamaması. İşte sorun bu. Tüm muhalefet birleşip bir cephe gösterebilseydi, durum değişirdi. Ama şu anda durum pek öyle görünmüyor.”

2010 sonrası Türkiye’ye yatırım yaptıklarını açıklayan Mobius, 2019 sonrası verdiği tüm röportajlarda “Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz” diyordu. Yatırım gurusu, 2021 yılında Bloomberg HT’ye verdiği röportajda “Türkler ne olursa olsun hayatta kalır” demişti.

Uluslararası ekonomi sitelerine göre, şahsi serveti 50 milyon dolar olan Mobius, son 40 yılda 50 milyar dolarlık varlığı yönetti.

KAYNAK : Dünya/Emre Ergül
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • korhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkler orta asyadan beri hep güçlüdür.
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Dış mihralar bize kafa ayarı vermeye devam ediyor yine...Birkerede biz suçluyuz biz hata yaptık deyin böylesi sahte uzmanları konuşturacağınıza.Herzaman millet suçlu hiçbir zaman devleti yönetenler suçlu değil.. hiçbirzaman
    Cevapla
  • kameral 1 yıl önce Şikayet Et
    Elin adamı Türk'u tanıdi,Bizdeki marabalar halan tanımadı.Vakit o vakitmiki yaralı varken siyaset peşindeler.Vakit kenetlenme vaktı marabalar size lafım. Artık borakın bu işleri gerçek bir çiftci olun
    Cevapla
  • İsa 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru söylüyor bizdeki yüksek enflasyon dünyada başka bir ülkede olsa ne devlet kalirdi ne hükümet biz alışkın olduğumuz için hiç dokunmuyor hatta fırsata ceviriyorlar birçok zengin son bir yılda şervetini üçe beşe katladı bu enflasyon sebebiyle onun için olan ölene ve yakınlarına olur gerisi Faso fiso
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bizi bizden iyi tanıyor yanlız içimizdeki ajanlar bu zihniyet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR