Hatay Havalimanı uçuşa hazır!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Hatay Havalimanı'nı 96 saatte uçuşa hazır hale getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2023 16:04 GÜNCELLEME 12.02.2023 16:21 EKONOMİ
Hatay Havalimanı uçuşa hazır!
Hatay Havalimanı uçuşa hazır!

Deprem felaketleri sonucunda Hatay Havalimanı pistinde oluşan tahribatın onarım çalışmaları kapsamında, İGA inşaat ve teknik ekipleri 96 saat aralıksız olarak çalışarak, pistte zarar gören tüm noktalara müdahale etti. Pistteki onarım çalışmaları 12 Şubat Pazar günü tamamlandı ve Hatay Havalimanı operasyona hazır hale getirildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde aldığı ağır hasar sonrasında kullanılamaz hale gelen ve tüm uçuşların durdurulduğu Hatay Havalimanı pistindeki tahribat, bölgeye hızla intikal eden İGA inşaat ve teknik ekiplerinin hummalı çalışması ile onarıldı. 

Afet bölgesine gönderilen lojistik yardımların ulaştırılması için hayati önem teşkil eden Hatay Havalimanı’nın pistinin öncelikli olan iki kilometrelik bölümündeki çalışmalar, 12 Şubat Pazar günü itibarıyla tamamlanarak; operasyona hazır hale getirildi.

Tüm bölgeyi sarsan depremler sonucunda üç kilometrelik pistin 45 ayrı noktasında oluşan parçalanma ve yarıklar sebebiyle Hatay Havalimanı ulaşıma kapatılmıştı.

Şehir merkezine yaklaşık altı kilometre mesafede bulunan ve yardımların zamanında bölgeye ulaşabilmesi için kritik önem teşkil eden havalimanının bir an önce hizmete açılması bekleniyordu.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTILAR

Amacımız buradaki pistin öncelikli olarak iki kilometrelik bölümünü açarak; ikmalin havayoluyla yapılıp, buraya ve depremden etkilenen çevre şehirlere iletilmesini sağlamaktı. 12 Şubat Pazar günü itibarıyla da yine koordineli bir biçimde Hatay Havalimanı pistini yeniden hizmete hazır hale getirebilmek çok kritikti. Nihayetinde ekiplerimiz, insanüstü bir çabayla 96 saat boyunca geceli gündüzlü bir çalışma ortaya koydu ve bir an önce Hatay Havalimanı'nı yeniden aktif hale getirebildik.

KAYNAK : Haber7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • Kezo 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin mansurla Ekrem yapmıştır onlar önce kendi şehirlerine birseyler yapsınlar biz onlarada razıyız gereksizler
    Cevapla
  • KK ve ABB 1 yıl önce Şikayet Et
    KK acilisa da gelseydi? Ne de olsa bir emir verdi abb yapti hemen :)) Yalan deyince ellerine kimse su dokemiyor. Gecen biri ile karsilastik, havalimanini fay hatti ustune yapmislar dedi. Dedim ki, hataydaki fay kirildi mi? Kirilmadi, nerden biliyon o zaman fay ustunde oldugunu. Ee dalgalar yikti. S dalgasi yikti evet de S dalgasi her yone yayiliyor. Iste tam burada CHP ziniyeti devreye giriyor. CHP olsa yikilmazdi demek istedim ama uzatmadim, cunku ne yol ne havalimani yapmayacagi icin olmayan havalimaninin yikilmasi da imkansizdi. Bundan kendilerinden de cok eminler :)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hava limanında pist asfaltların özeldir hiltiyle bile zor kırarsınız deprem nasıl vurduysa geçmiş olsun
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Işte devlet , Yapanların emeği geçenlerin eline saglik
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Pist onarım işi en baştan itibaren Ulaştırma Bakanlığı ve İGA tarafından yapılıyordu. Moloz fazla çıkınca valilikten kamyon istendi. Yalancılar partisinin olayı tamamen profosyenelce kurgelanmış algıdan ibaretti. Kamyonların olduğu twitteki boşluk bile sazanları avlamak için bilinçli bırkılmış. Sadece resimlere bakan kişiler ilk kısmı gördü. Valilik tarafından Moloz taşımaya gönderilen kamyonların içinde bir iki tane ABB kamyonu var diye hemen pisti biz yapıyoruz havasına girdiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR