Tekirdağ'da yazlık konutlar, depremzedelere açılıyor

Tekirağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde yazlık konut sahipleri, evlerinin kapılarını depremzedeler için açtı. Yapılan çağrılara birçok ev sahibi olumlu dönüş yaptı. Bazıları eşyalı villalarını verirken, bazıları da evlerini satışından vazgeçti

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2023 11:34 GÜNCELLEME 14.02.2023 12:43 EKONOMİ
Tekirdağ'da yazlık konutlar, depremzedelere açılıyor
Tekirdağ'da yazlık konutlar, depremzedelere açılıyor

Tekirağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde yazlık konut sahipleri, evlerinin kapılarını depremzedeler için açtı. Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Talebimize karşılık dönüş iyi oldu. Kendi eşyalı villalarını verdiler, bazıları sıfır yeni binalarını satıştan vazgeçerek tahsis etti. Çekyat, yatak ve yorgan gibi bazı ihtiyaçları da biz giderdik" dedi.

Hikmet Ata

Turistik ilçe Marmaraereğlisi'nde, yazlık konutların depremzedelere açılması için kaymakamlık ve belediye, çalışma başlattı. Marmaraereğlisi Belediyesi'nden yazlık ev sahiplerine, "10 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan iki ayrı deprem afetinden etkilenen kardeşlerimizin içinde bulundukları olumsuz şartlar giderilene kadar yazlık konutlarını depremzede kardeşlerimize açmak isteyen vatandaşlarımız Marmaraereğlisi kaymakamlığımız  ya da belediyemiz ile irtibata geçebilirler" mesajı gönderildi.



Mesaja, aralarında villa sahiplerinin de olduğu çok sayıda kişi, olumlu dönüş yaptı.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Talebimize karşılık iyi bir dönüş oldu. Kendi eşyalı villalarını verdiler; bazıları sıfır yeni binalarını satıştan vazgeçerek, tahsis etti. Çekyat, yatak ve yorgan gibi bazı ihtiyaçları da biz giderdik. Vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 300 kişiyi ağırlıyoruz. Daha kaç kişi gelir? Bilmiyoruz. Gelenlerin hepsini ağırlayamaya çalışacağız" diye konuştu.



'GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER GELİYOR'

Marmaraereğlisi Yazlık Siteler Derneği Müdürü Ali Karabulut, ilçede 12 bin 600 yazlık konut sahibi olduğunu söyledi. Kaymakamlık ve belediyenin talebi sonrası konut sahiplerine duyuru yaptıklarını anlatan Karabulut, "Biz de anında 12 bin 600 site sakinine duyurusunu yaptık. Bunların içerisinde dönüşlerin olması bizleri çok mutlu etti. Şu an bizim kendi sitemizde 20'ye yakın depremzede aile, akrabaları tarafından misafir edilmektedir. Yaklaşık 300 aile, şu an belediye ve kaymakamlığın bilgisi dahilinde yazlık konutlara yerleşmiş durumda. Ev sahiplerinden güzel dönüşler geliyor. 'Gelsinler, tüm masraflarını karşılamak üzere bizim evlerimize yerleşsinler' diyorlar. Türk milleti, çok duyarlı bir millettir. Evlerini, kapılarını, gönüllerini sonuna kadar açmışlardır" dedi. 
 

KAYNAK : DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlarını kabul etsin duyarlı insanlarımız.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    İhlas Armutlu Evleride açılmalı
    Cevapla
  • İnek Şaban 1 yıl önce Şikayet Et
    İhlas finanstaki alacaklı olanlar da Parasını Hibe Etsin Zaten Vermiyor İhlas Finans Tasfiye Halindeyiz Diyerek
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Razı olsun. Cennetin Kapısı Sadakadır.Bu da Çok büyük bir Sadakadır. RAHMAN RAHİM ALLAH’IN İSMİYLE SİZDEN BİRİNİZE ÖLÜM GELİP DE: RABBİM, BENİ YAKIN BİR ECELE KADAR ERTELESEN, BENDE SADAKA VERSEM VE SALİHLERDEN OLSAM DEMEZDEN ÖNCE SİZE RIZIK OLARAK VERDİKLERİMİZDEN İNFAK EDİN. 104-63/Münâfikûn-10
    Cevapla
  • Bir müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    O bölge kışın aşırı rüzgarlı ve soğuk olur. Yaz için inşa edilen (yaslık) binalar daha soğuk olur. Neyseki Marmaraereğlisinde doğalgaz var. Kaymakamlık gereken ilgi alakayı gösterirse sıkıntı olmaz inşallah. Düşünen, yapan ve aracı olanlardan Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Klon 1 yıl önce Şikayet Et
    -20 derecelerde sokakta kalan insan icin, bulunmaz fırsat, senin gibi bulup ta laf edecek değiller, laf olsun diye konuşmayın, keske verseler harika olurdu.
    Cevapla
  • Hurafeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Maraştan, çadırdan daha soğuk değil. Gunduz bile -8 ye gece -20 ye düşmüyor, Tekirdağ, Akdeniz iklimine yakın, dogudan daha sicak, yükseltisi az. Kiyaslanamaz bile. Laf yani seninki de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR