DASK afet bölgesinde avans ödeyecek

Zorunlu Deprem Sigortası poliçeleri kapsamında, hak sahiplerine avans ödeneceği açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2023 09:54 GÜNCELLEME 01.03.2023 09:54 EKONOMİ
DASK afet bölgesinde avans ödeyecek
DASK afet bölgesinde avans ödeyecek

Hak sahibinin başvurusu üzerine bakanlık tarafından tespiti kesinleşmiş yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalar için poliçede yazan Sigorta bedelinin yüzde 20’si, orta hasarlı binalar için yüzde 10’u tutarında bedel, başvuru tarihini müteakip en geç sekiz gün içinde, DASK tarafından hak sahibine avans olarak ödenecek.

İHBAR BEKLENMİYOR

DASK tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen DASK Teknik İşleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, “Türk Reasürans olarak, DASK için bu zamana kadar tüm çalışmalarımızın temeline deprem sonrası planlarımızı koyarak hareket ettik” ifadesini kullandı.

Eren, şunları kaydetti: “Kahramanmaraş depremlerinin ardından, deprem sonrası için yürüttüğümüz hazırlık çalışmaları sayesinde, depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden de ilk hasar ödememizi gerçekleştirdik. Alo DASK 125, e-Devlet ve web sitemiz aracılığı ile kesintisiz şekilde hasar ihbarı alabiliyoruz. Hatta bu süreçte hasar ödemelerinin çok hızlı yapılabilmesi için yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalarda sigortalıların ihbarını dahi beklemeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından resmi hasar tespitleri tamamlanmış konutların listelerinden hasar dosyaları resen açılarak en hızlı şekilde ödemelerimizi gerçekleştiriyoruz.”

Selva Eren, hasar ödeme süreçlerinde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalara öncelik verilerek ödemelerin devam ettiğini, eksper görevlendirmelerinin diğer binalar için yapıldığını belirterek, hasar ihbarlarını yapan sigortalılara yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını ve sigortalıların DASK’ın internet sitesi üzerinden avans ödemesi talep edebileceklerinin altını çizdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Emlak vergisi ile beraber dask sigortasi da alinsin boylelikle UC milyonluk daire 250 bin gosterilip vergi odenmez butun afetlerde yuk devlete kalmaz adamin kapida Mercedes var evinin sigortasi yok hangisi daha kiymetli
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    18 gündür dosya açılmış olmasına rağmen ortada hic bir şey yok
    Cevapla
  • ARTUKBEY 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlar dan su parası alırken çöp vergisi alıyor deprem sigortsıda çöp vergisinin yerine sayılsın yada devlet bizden her vergiyi alıyor depreme saysın bazı vergileri
    Cevapla
  • Kjbv 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne avansı hepsini niye vermiyorsunuz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR