Depremzede esnafın kredi borcuna erteleme

Türkiye Halk Bankası'nın, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle zarar gören bazı illerdeki esnaf ve sanatkarların kredi borçlarını ertelemesine dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2023 11:50 GÜNCELLEME 03.03.2023 11:50 EKONOMİ
Depremzede esnafın kredi borcuna erteleme
Depremzede esnafın kredi borcuna erteleme

Depremlerden zarar gören bazı illerdeki esnaf ve sanatkarların Halkbank tarafından kredi borçlarının ertelenmesine dair Cumhurbaşkanı Kararı, 6 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Karar ile depremler nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde faaliyet gösteren işleri ve işletmesi zarar gören veya faal bir şekilde esnaflık faaliyetini devam ettiremeyen esnaf ve sanatkarların, Halkbank tarafından Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine (TESKOMB) bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle veya doğrudan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamında kredi borçları ertelenmişti.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Memur zam ıstedığı zaman firlama dedı yunanıstanmi olalim peki şımdı seçım yaklaşmiş sosyal yardimlaşma alarima geçmış saltanatlarini sürdürme amaçli dağitiyor nıye seçimden sonra getı.alacak
    Cevapla
  • esnaflar 1 yıl önce Şikayet Et
    reis esnaf için iyi bunlar vergi borcu olan esnafların e hacizlerini de kaldırın lütfen -- otomobil fırsatçıları da denetleyin -- gündemdeki konular bunlar -- tekrar seni reis yapacağız inşallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR