DASK yaptırmayan hak sahibi olamaz

DASK'ı olan bir afetzede, hem DASK'tan para alabiliyor hem de hak sahipliği koşullarını taşıması kaydıyla AFAD tarafından kendisine konut yapılabiliyor. DASK poliçesi olmayanların ise hak sahibi olma imkanı yok

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2023 13:18 GÜNCELLEME 04.03.2023 13:18 EKONOMİ
DASK yaptırmayan hak sahibi olamaz
DASK yaptırmayan hak sahibi olamaz

Devletin deprem bölgesine yapacağı konutlarla ilgili para ödemesi, 25 Mayıs 1959 tarihli 7269 sayılı Kanun’a dayanıyor. Kanunun 27'nci maddesinde "İnşa edilecek binalar için yapılacak harcamalar ile, üzerine bina yapılan arsaların bedelleri o binaların maliyetini teşkil eder" ifadesi yer alıyor.

Taşınmaz mal için tespit edilen maliyet bedellerinden sahiplerine ait kıymet belgelerindeki miktarlar çıktıktan sonra, geri kalanı borçlandırmaya esas tutuluyor. 28'inci madde ise "kanundan faydalanmak suretiyle inşaat kredisi verilmesini ya da bina yaptırılmasını isteyenlerin" Bakanlıkça yapılacak yardıma ilişkin mahallî ilân tarihinden itibaren iki ay içinde başvuru yapması gerektiğini söylüyor. Ancak bu kriterlerde DASK poliçesinin olma şartı da var.

DASK'ı olan bir afetzede, hem DASK'tan para alabiliyor hem de hak sahipliği koşullarını taşıması kaydıyla AFAD tarafından kendisine konut yapılabiliyor. DASK poliçesi olmayanların ise hak sahibi olma imkanı yok. Ayrıca afetzedenin kaç tane ağır hasarlı konutu olursa olsun AFAD tarafından kendisine bir adet konut yapılabiliyor.

KAYNAK : Analiz Gazetesi
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR