Afet Yeniden İmar Fonu kurulacak

Plan ve Bütçe Komisyonu Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2023 12:57 GÜNCELLEME 09.03.2023 15:19 EKONOMİ
Afet Yeniden İmar Fonu kurulacak
Afet Yeniden İmar Fonu kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afet Yeniden İmar Fonu" kurulacağını açıklamıştı. Konuya ilişkin kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunulmuştu.

Fon, her türlü doğal afetten zarar gören ve "afet bölgesi" ilan edilen alanlarda imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için kaynağı yönetecek. Fonun mali verileri, üçer aylık dönemlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

KAYNAK : İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    1999 da tüm konutların kontrol edilip güçlendirme yada kentsel dönüşümle yıkılıp yenilenmesi için yola çıkılmış vergiside konmuştu, 24 yılda %kaç yapıldı? Merkezi kamu ve belediyeler arsa satmaktan vazgeçip kat jarsilihi verecek bu dairelere iskan edilen eski yapılar yıkılacak, bu yanlışı anlamak için 6 Şubat depremide yetmediyse ne denir?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden mi
    Cevapla
  • vahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kurumlar sadece bürokrasiyi artırır 3-5 yandaşa koltuk olur.. Ne afet önler nede afete uğrayanların yarasına merhem olur... Afete önceden tedbir alınarak hasarı azaltılır.. En ucuz çözüm bu...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR