Depremzedeye ÖTV'siz araç talebi

Depremde onbinlerce vatandaş evini ve arabasını kaybetti. Yaralar sarılmaya çalışılırken, yeni bir öneri geldi. Bölgedeki ticaret odaları, depremzedelere "ÖTV'siz araç alımı hakkı" verilmesini istiyor. Talep Ticaret Bakanlığı'na iletildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2023 12:58 GÜNCELLEME 15.03.2023 12:58 EKONOMİ
Depremzedeye ÖTV'siz araç talebi
Depremzedeye ÖTV'siz araç talebi

Depremin vurduğu iller yaralarını sarmaya çalışıyor.

Bölgede pek çok vatandaş hem evini hem otomobilini kaybetti.

Sigortalılık oranının da düşük olması depremzedelerin mağduriyetini artırıyor.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, bu durumda olan depremzedeler için ÖTV'siz araç alımı hakkının verilmesi önerisinde bulundu. Talep Ticaret Bakanlığı'na da iletildi.

"BİR KEREYE MAHSUS"

NTV'ye konuşan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, konuyla ilgili şunları söyledi:

"İnsanlar kendi işyerini, evini ve azımsanmayacak rakamda kişi de binek otosunu veya ticari vasıtasını kaybetmiş durumda. Deprem fdelaketi yaşayanların yüzde 25'inde bu durum söz konusu. ÖTV'siz bir kereye mahsus araç alması konusunda çözüm bekliyoruz."

"KADIN GİRİŞİMCİYE DESTEK ŞART"

Hatay'ın nüfusu deprem öncesinde 1 milyon 900 bin civarındaydı. Şu an gönüllülerle birlikte toplam nüfusun 700 bin olduğu tahmin ediliyor.

Bölgeden gidenlerin geri dönmesi için özellikle kadın girişimcilere destek verilmesi talep ediliyor.

Çinçin, "Bizim burada beklentimiz ve talebimiz kadın girişimcilere bir pozitif ayrımcılık istiyoruz. Tersine göçü kadınlar başta olmak üzere tekrar başlatmak gerek." diye konuştu.

KAYNAK : NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • belde 1 yıl önce Şikayet Et
    İYİ de bunun önüne geçilemez ki. engelliye öndirim ona indirim buna indirim. biraz fazla abartılıyor sanki. o zaman her afet sonrası gelene indirim. kim ödeyecek bu farkı millet. engelli zaten bir çok insan var. depremde de engelli binlerce insan olacak. hak edene verilsin. lakin bu kadar savurganlık nafile. sigortalar ne iş yapıyor, kasko lar. uyanıklığa gerek yok
    Cevapla
  • Dinçer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence tüm Türk halkı hak ediyor ÖTV siz araç almayı
    Cevapla
  • mnst 1 yıl önce Şikayet Et
    Afete maruz kalmayan bizler devletimize(afd), bölgede çalışan güvendiğimiz dernek, vakıflara bağış yapmalıyız. Devlet konut yapmalı(yapıyor), altyapıyı yapmalı yapıyor, ötvsiz araç bence de doğru değil, esnaf işveren zaten işyerine aldığı aracı vergiden düşüyor,
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR