Bakan Kurum: Söz verdiğimiz gibi teslim edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde, 17 bin 902 konutun temelini eş zamanlı olarak attı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2023 20:24 GÜNCELLEME 23.03.2023 20:31 EKONOMİ
Bakan Kurum: Söz verdiğimiz gibi teslim edeceğiz
Bakan Kurum: Söz verdiğimiz gibi teslim edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Kahramanmaraş’ta gerçekleşen temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Yeniden yükselecek Anadolu’muz için, hep birlikte tek yürek olmak için bir aradayız. Soluğu her daim afetzede kardeşlerimizin yanında aldık. Sayın Cumhurbaşkanım, sizler her afette aziz milletimize bir yılda güvenli konut sözü verdiniz, bizler de gece-gündüz demeden canla başla çalıştık. 11 ilimizi kendi kimliğiyle, tarihî dokusuyla ve sanayisiyle ayağa kaldıracağız. Yeni yaşam alanlarımızı söz verdiğimiz gibi afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz.'' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen ''Pazarcık Depremi Sonrası 17 bin 902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni"nde konuştu. Bakan Murat Kurum, Ramazan ayının ilk gününün Kahramanmaraş’ta hep birlikte idrak edildiğini belirterek, ''Milli mücadelenin şehri Kahramanmaraş'ımızdayız. Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde yeniden yükselecek Anadolu'muz için bir aradayız.'' dedi.

Afet kentlerindeki yaraları sarmak, yüreklerdeki hüznü hafifletmek ve afetzedelerin istikbale güvenle, huzurla bakmaları için depremden 46 gün sonra yeni konutların temelini attıklarını ifade eden Bakan Kurum, dirençli şehirler inşa edeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılan çalışmalarla Türk milletinin her daim yanında durduklarını ifade eden Bakan Kurum, “Devlet, millet içindir” anlayışıyla vatandaşlara sahip çıktıklarını belirtti. Bakan Kurum, İzmir’de, Elazığ’da, Malatya’da deprem olduğunda da orada olduklarını vurgulayarak, ''Kastamonu, Sinop, Bartın ve Rize’de seller yaşandı, biz milletimizin yanındaydık. Antalya ve Muğla’da yangınlar oldu, biz yine milletimizin, afetzede kardeşlerimizin yanında soluğu aldık.'' şeklinde konuştu.

''GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN CANLA BAŞLA ÇALIŞTIK''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her afette aziz milletin yanında olduğunu belirten Bakan Kurum, ''Bir yılda sizi güvenli konutlarınıza kavuşturacağız dediniz. Bizler de gece gündüz demeden, hiçbir mevsim şartına aldırış etmeden; tüm ekibimizle durmaksızın, canla başla çalıştık ve güvenli konutlarımızı afetzede kardeşlerimize teslim ettik.'' dedi.

11 İLİMİZİ KENDİ KİMLİĞİ VE TARİHİ DOKUSUYLA YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Türkiye’ye 20 yılda bir asırlık yatırım yapıldığını vurgulayarak TOKİ’yi referans veren Bakan Kurum, ''1 milyon 180 bin konutumuzu TOKİ’mizle inşa edip, 3 milyon 300 bin konutumuzu nasıl güvenli hale getirdiysek, aynı anlayışla 11 ilimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.'' açıklamasını yaptı.

Yükselen Anadolu’nun tarihinden ilham alarak, 11 ili kendi kimliğiyle, sanayisiyle ve tarihi dokusuyla ayağa kaldıracaklarının altını çizen Bakan Kurum, şu ifadelere yer verdi:

''Yükselen Anadolu için tarihten aldığımız ilhamla yeniden 11 ilimizi kendi kimliğiyle, tarihi dokusuyla, buradaki sanayisiyle, kültürüyle yeniden ayağa kaldırmak için gece-gündüz demeden çalışacağız. 11 ilimizi kendi kimliğiyle, tarihî dokusuyla ve sanayisiyle ayağa kaldıracağız. Valilerimizle, belediye başkanlarımızla, STK’larımızla, iş dünyamızla, kanaat önderlerimizle, tüm vatandaşlarımızla bilim insanlarımızın ışığında dirençli şehirlerimizi inşa edeceğiz. İnşallah tıpkı önceki afetlerde olduğu gibi, bir yıl içerisinde camileriyle, parklarıyla, okullarıyla, bütün sosyal donatılarıyla konutlarımızı, yeni yaşam alanlarımızı söz verdiğimiz gibi, afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Afetin acılarını devlet ve millet olarak hep birlikte sileceğiz. Allah bizleri mahcup etmesin diyor; hepinizi saygıyla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.''

KAYNAK : Haber7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Trakyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizden razı olsun hakkınız ödenmez
    Cevapla
  • isa okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah.Allah nazarlardan saklasın,çok çalışkan ve beceriklisiniz.TC sizin gibi başarılısını görmedi.Sizlerin hakkı ödenmez.
    Cevapla
  • cem 1 yıl önce Şikayet Et
    allah hepinizden razi olsun anin
    Cevapla
  • Fatih1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah işinizi gücünüzü ras getirsin maaşallah maaşallah siz varsanız evelAllahın izni ile aşamayacağımız zorluk yok
    Cevapla
  • konyali 1 yıl önce Şikayet Et
    hemşehrim benim can ya maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR