BES'te kalana avantajlı kredi imkanı

Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) katılımcılar, finansman ihtiyaçlarını karşılamak için sistemden çıkmak yerine BES birikimlerini teminat gösterip avantajlı koşullarla kredi çekebilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2023 09:28 GÜNCELLEME 28.03.2023 09:39 EKONOMİ
BES'te kalana avantajlı kredi imkanı
BES'te kalana avantajlı kredi imkanı

BES katılımcılarının, alacaklarını teminat gösterip sistemden ayrılmadan avantajlı kredi çekebilmesi için alacağın devri uygulamasına geçildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile bireyler BES birikimlerini alacağın devri sözleşmesi ile bankaya devredip daha ucuz kredi alabilecek. Değişiklikler 6 ay sonra devreye girecek.

Yapılan düzenleme ile BES katılımcısı, bireysel emeklilik sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını veya bir kısmını (fon paylarına ilişkin tedbir, haciz, iflas, rehin ve benzeri her türlü idari ve adli talebe konu sözleşmeler hariç olmak üzere) alacağın devri sözleşmesi yoluyla bankalara devredebilecek. Bu madde kapsamında devredilen bir sözleşme, mevcut alacağın devri sözleşmesi sonlanmadan başka bir bankaya devredilemeyecek. İşveren grup emeklilik sözleşmeleri de devredilemeyecek.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kredi miktarını yazın, boş işler, komedi gibi
    Cevapla
  • Misafir babuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani abim örneğin kredi çekerken evini arabanı hiboteklersin ya, eğer bunlar yoksa sende ama BESte paran varsa diyorsun ki bana kredi ver teminat olarak da BESteki parayı al haciz koy, borcum bitincede geri ver
    Cevapla
  • ısmi lazım değil 1 yıl önce Şikayet Et
    biri bu ne demek açıklayabilir mi?
    Cevapla
  • pusula 1 yıl önce Şikayet Et
    daha açıkçası halkın bütün birikimlerini çaldılar sıra bes e geldi
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    bana kredi ver diyorsun eğer ödeyemezsem BES teki parama el koyabilirsin diyorsun.
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bes e üye isen yani bireysel emeklilik sistemine büyük bir ihtimalle buradaki birikimin kadar bankalardan kredi çekebilirsin ve bu kredinin faizi düşük olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR