Akıllı telefonlara getirilen zam iptal edildi!

İthal cep telefonlarına yönelik 30 Mart'ta yürürlüğe gireceği açıklanan birim gümrük kıymetini 350 dolara çıkaran düzenleme yürürlükten kaldırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2023 01:16 GÜNCELLEME 29.03.2023 10:27 EKONOMİ
Akıllı telefonlara getirilen zam iptal edildi!
Akıllı telefonlara getirilen zam iptal edildi!

İthal cep telefonlarının birim gümrük kıymetini 350 dolara çıkaran düzenleme yürürlükten kaldırıldı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Bakanlık tarafından hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'in Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ, 30 Mart 2023'te yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğle, akıllı cep telefonlarında birim gümrük bedelini adet başına 350 dolara yükseltecek düzenleme yürürlükten kaldırılmış oldu.

- "İTHALAT SEYRİNİN YAKINDAN İZLENMESİ AMAÇLANIYOR"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülkede üretim yapan firmaların ekonomiye sağladıkları katkı ve yarattıkları istihdam dikkate alınarak, üretilen ürünlerde ithalatın seyrinin yakından izlenmesi amacıyla ilgili mevzuat kapsamında belirli ürünlerin ithalatında gözetim uygulamalarının yürürlüğe konulabildiğine işaret edildi.

Açıklamada, 2020 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ çerçevesinde cep telefonu ithalatında gözetim uygulaması kapsamında 200 dolar birim gümrük kıymeti uygulandığı hatırlatıldı. Resmi Gazete'nin 28 Şubat 2023 tarihli sayısında yayımlanan ve 30 Mart'ta yürürlüğe girecek tebliğle söz konusu birim gümrük kıymetinin 350 dolara yükseltildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu süre zarfında yerli üreticilerin üretim ve yatırım planları tekrar değerlendirilmiş olup, bu aşamada 200 dolar olan birim kıymette artırma yönünde bir değişiklik yapılmaksızın cep telefonu ithalatının bir süre daha takip edilmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Bu çerçevede, 28 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile getirilmesi öngörülen değişiklik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile henüz yürürlüğe girmeden iptal edilmiştir."

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    telefon almayın kullanmayın yeni araba almayın
    Cevapla
  • Ahmet 11 ay önce Şikayet Et
    Sebep?
    Cevapla
  • murat 11 ay önce Şikayet Et
    zaten %50 ötv alıyorsun +kdv +trt + + + 3binlik telefon 8bin oluyor daha ne zam yapmaya çalışıyorsun? herşeyin pahalısını neden biz kullanıyoruz?
    Cevapla
  • Gariban 11 ay önce Şikayet Et
    Bu gidişle yakında telefonda hayal olur almak doların türk lirası karşısında yüksek olması fiyatları bu hale getirdi
    Cevapla
  • Hakan 11 ay önce Şikayet Et
    ülkede üretimi olmayan mallara bile durmadan gözetim katan bir hükümet yok olmaya mahkumdur burdan yazıyorum gümrükler keyfi uyguşamalar ile idare ediliyor yazık
    Cevapla
  • Snr 11 ay önce Şikayet Et
    Başka hükümet mi var? heheh. Bu hükümet düşerse ülkede ne kadar mühendis doktor bilimadamı süper zeka varsa yurtdışına kaçar bak buraya yazıyorum, hükümetle restleşen ağlayan taraf olur. Bu hükümet birşey yapıyorsa ülkenin milletin iyiliği için yapıyordur şunu bir idrak edemediniz gitti. Yerli telefonlara alan açmak için yabancı akıllı telefonlar zamlanmak isteniyor.
    Cevapla
  • satoalp 11 ay önce Şikayet Et
    Tamam da 28 martta vergi geldi diye vatan bilgisayarda bulunan xiaom not 11 pro 9800 TL iken 10.999 TL ye yükseltildi ve indirim yapılmadı bunlar ne olacak şimdi
    Cevapla
  • murat 11 ay önce Şikayet Et
    dolar zammı dır o dolar yükseldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR