DASK'ın deprem bölgesindeki sigortalılara ödediği tazminat tutarı 10 milyar TL'yi aştı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) deprem bölgesindeki sigortalılara ödediği tazminat tutarı 10 milyar TL'yi aştı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2023 10:39 GÜNCELLEME 03.04.2023 10:40 EKONOMİ
DASK'ın deprem bölgesindeki sigortalılara ödediği tazminat tutarı 10 milyar TL'yi aştı
DASK'ın deprem bölgesindeki sigortalılara ödediği tazminat tutarı 10 milyar TL'yi aştı

DASK'tan yapılan açıklamada, kurumun, sigortalılara destek olmak için tüm gücüyle çalışmaya ve ödemelerini hızla gerçekleştirmeye devam ettiği bilgisi verildi.

Açıklamada, ulaşan hasar ihbar sayısının 433 bin 837, ödenen tazminat tutarının da 10 milyar 174 milyon 145 bin 255 TL'ye ulaştığı belirtilerek, "Yeni başlatılan hizmet ile sigortalılarımızın hasar tazminatlarını bankadan tahsil etmeleri için gereken ve cep telefonlarına SMS ile gönderilen ödeme şifrelerini artık e-Devlet Kapısı üzerinden de öğrenebileceklerini hatırlatmak isteriz" ifadeleri kullanıldı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • Not ettik 1 yıl önce Şikayet Et
    Binamız az hasarlı ekspertiz geldi merdivenlerden korkup giremedi merdiveni yaptırın gitelim dediler teklif aldık şirketlerden 350 binliraya yaparız dediler dask bize sadece 30 binlira veriyor evin bütün duvarları yıkık bumudur insanların elinden tutmak yıllardır sgorta yaptırıyoruz sgorta bedelleri çok komik rakamlar toplanan yardımlar az hasarlılara zerresi verilmiyor
    Cevapla
  • Daskmış 1 yıl önce Şikayet Et
    Dask deprem zedeleri çok güzel kandırdı az hasar yazılan binalar ortalama daire başı 150 binlira masraf var gelmiş 30 35 binlira ödeme yapıyor yazıklar olsun size dask dask dediğiniz bumudur ev yıkılsa vereceği para 170 binlira evin kaba inşaatı maliyetini vermek zorunda ama şuanki piyasaya göre yarısını karşılamaz milletin hakkını gasp ediyor
    Cevapla
  • canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    benim evim 5. katta hasar daha çok aynı bina 7.katta oturan daha fazla yazılmış. experinde ne olduğu bellisiz.duvar patlamış sıva çatlağı diyor.
    Cevapla
  • Malatya44 1 yıl önce Şikayet Et
    Dask borcumuz olmadiği halde parayı ziraat bankasının havuzuna atıyor dask ise bizi zeyil yaptirdiğimiz halde magdur ediyor tek umudumuz reis sensin şu dask ödemesini sabitle herkesin eşit olsun adaletsizliği kaldır şu seçim öncesi depremdeleride güldür.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR