İstanbul'daki bu binalardan kaçış başladı! Fiyatlar 10 binden 9 bine düştü

İstanbul’da fay hattına yakın olan ilçelerdeki eski binalardan kaçış başladı. Deprem endişesiyle hem kiralık hem de satılık eski binalar 2 aydır boşta bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2023 12:27 GÜNCELLEME 10.04.2023 12:27 EKONOMİ
İstanbul'daki bu binalardan kaçış başladı! Fiyatlar 10 binden 9 bine düştü
İstanbul'daki bu binalardan kaçış başladı! Fiyatlar 10 binden 9 bine düştü

Eski daireleri kiraya vermekte zorlanan ev sahiplerinin fiyatları geriye çekmesi de buna çare olmadı. Bakırköy’de hemen hemen her sokakta eski binalarda oturan bölge sakinlerinin evlerini boşaltması dikkat çekti. Dairelere asılan ‘kiralık' ve 'satılık’ ilanlarında artış görüldü.

İstanbul’da fay hattına yakınlığıyla bilinen sahil şeridindeki ilçelerdeki eski binalar boş kaldı. Özellikle Bakırköy, Zeytinburnu gibi sahil şeridindeki ilçelerde eski binalar elde kaldı. Bölge sakinleri 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrası evlerini boşalttı.

ESKİ DAİRELERE ‘KİRALIK' VE 'SATILIK’ İLANLARI ASILMAYA BAŞLANDI

Ortalama 30-40 senelik dairelerini kiraya vermekte zorlanan ev sahiplerinin fiyatları geriye çekmesi de buna çare olmadı. Bakırköy’de hemen hemen her sokakta eski binalarda oturan bölge sakinlerinin evlerini boşaltması da dikkat çekti. Öte yandan Bakırköy ve Zeytinburnu’nda eski binalara asılan kiralık ve satılık ilanlarında da artış görüldü.

KİRA FİYATLARI ORTALAMA YÜZDE 10’A KADAR GERİ ÇEKİLMESİNE RAĞMEN ESKİ BİNALARA TALEP YOK

Bakırköy ve çevresindeki emlakçılar, 6 Şubat depremleri sonrası vatandaşların İstanbul’da olası senaryolar karşısında endişe duyduğunu söyledi. Fiyatların ortalama yüzde 10’a kadar geri çekilmesine rağmen sahil şeridinde yer alan eski binalara talep düştü.

FAY HATTINA YAKIN BÖLGELER DAHA RİSKLİ

Fatih'in yanı sıra Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri uzmanlara göre fay hattına yakın olması dolayısıyla daha riskli görülüyor.

"FİYATLAR DEPREM ÖNCESİNE GÖRE YÜZDE 10 AZALDI"

Emlakçı Oğuzhan Okuklu, Bakırköy’de yeni binaların kira fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyerek, "Eski binaların bir kısmı boşaldı. Eski binalar şu anda tercih edilmiyor. Fiyatlar iki ay öncesine göre yüzde 10 azaldı. Eski binaları kiraya vermekte çok zorlanıyoruz. Örneğin 10 bin lira olan kira fiyatları bin lira geriledi diyebiliriz" dedi.

"İKİ AYDIR BEKLEYEN EVLERİMİZ VAR"

6 Şubat'ta yaşanan depremlerle birlikte eski binalara olan talebin düştüğünün altını çizen Okuklu, "İki aydır bekleyen evlerimiz var. İstanbul’da olası bir deprem sebebiyle insanlar panik halinde. Kahramanmaraş depremlerinden sonra İstanbul'da eski binalardan çıkanlar da oldu. Bakırköy genelinde hemen hemen tüm sokaklarda eski binalardan çıkanlar oldu. İstanbul’da sahil şeridi daha fazla risk altında olduğu için imkanları olanlar eski binalardan çıktı. İstanbul Avrupa Yakası’nda Sirkeci’den Silivri’ye kadar olan sahil şeridinin daha riskli olduğunu söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • ahmet 11 ay önce Şikayet Et
    kiraların 3 bin lere düşmesi lazım yani asgari ücretin 1/3 u ne. O zaman verirler.
    Cevapla
  • Rapsodi 11 ay önce Şikayet Et
    Aklı olan bir an önce kaçar.Bagira bağıra geliyor.Yok kentsel dönüşmüş yok kuzeymis hepsi filim.Kaçıııınn.O depreme hiç bir şey dayanmaz.Bina oldurmezze bile kaos öldürür.Hekes kendine güvenli bir şehir bulsun.Isnbul bir sürü gökdelen bunlar mecbur yola devrilecek, kacamazsiniz.Hala zaman varken terket.
    Cevapla
  • tunc 11 ay önce Şikayet Et
    istanbul dan kaçmak lazım. deprem vurmazsa sel ve hava kirliliği vurur. 67 dere var istanbul da coğu uzeri kapanmış. büyük bir selde bina kalmaz o dere yataklarının yanında
    Cevapla
  • Fani 11 ay önce Şikayet Et
    Ölüm var ölüm
    Cevapla
  • Seyyah 11 ay önce Şikayet Et
    Fay hattı olduğu için hemen binalar yıkılmalı ve o yerler ormanlık olmalıdır hemen.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Ne azalması ya kiralara %150 zam yapılıyor ama kimse denetlemiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR