Tadımlık hurma tarih oldu; tanesi artık 10 TL

İstanbul’da bazı yerlerde hurma tane ile satılmaya başlandı. Eminönü’nde kilosu 250 TL’yi bulan hurmanın, tanesi kalitesine göre 10 ile 5 liradan satılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2023 21:47 GÜNCELLEME 12.04.2023 21:47 EKONOMİ
Tadımlık hurma tarih oldu; tanesi artık 10 TL
Tadımlık hurma tarih oldu; tanesi artık 10 TL

Ramazanda iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmanın kilosu geçtiğimiz yıla oranla iki kat arttı. Artan fiyatlardan ötürü esnaf, hurmayı tane ile satmaya başladı. Eskiden tadarak alınan hurmalar şimdi tane hesabıyla satın alınıyor. Eminönü esnafı bu durumun fiyat artışından kaynaklı olduğunu söyleyerek, geçen yıla oranla satışların yarı yarıya düştüğünü belirtti.

Tadımlık ikram edilen hurma tarih oldu

Eminönü’ndeki bazı esnaflar ise vatandaşın tek hurma ikramına önüne geçebilmek için hurmalara fiyat etiketi astıklarını söyledi. Öte yandan önceki yıllarda kilosu ucuzken tadımlık ikram edilen hurmayı ikram edemediklerini belirtti.

“Geçen sene 1-2 TL arasındaydı ikram verebiliyorduk”

Hurma fiyatlarından kaynaklık tane olarak da satış yaptıklarını belirten Eminönü esnafı Hüseyin Yavuzer, “Normalde kilo olarak satıyoruz fakat hurma fiyatlarından kaynaklı tane olarak da satmaya başladık. Eskiden ikram olarak veriyorduk fakat şimdi hurmanın tanesi 10 TL’ye kadar geldiği için veremiyoruz. Geçen sene 1-2 TL arasındaydı ikram verebiliyorduk” dedi.

“Vatandaş hurmanın tanesinin 10 TL olduğunu görünce tepki gösteriyor”

Vatandaşların genelde bütçesine göre hurma satın aldığını anlatan Yavuzer, “Vatandaşın hurmanın tanesinin 10 TL olduğunu görünce tepki gösteriyor. Hurma fiyatının yüksek olması dövizden kaynaklı oluyor. Geçtiğimiz yıla göre talep oldukça düştü. Bizim satışımız yarı yarıya fark var diyebiliriz. Geçen sene 130 TL’ye satıyorduk şimdi ise kilosunu 250 TL’den satıyoruz” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adi herifler Ramazan geldi diye 2 ye katladılar fiyatları Rabbime nasıl vereceksiniz bunun hesabını
    Cevapla
  • doğruları konuşan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hurma için Reisimizden vaz geçmeyiz. Yemeyiz biter gider. Bu hurma lobisinin üzerine balyoz gibi çökecek Reisimiz yakında.
    Cevapla
  • Boztepe 52 1 yıl önce Şikayet Et
    Son günler. Satamadigini kurtlar afiyetle yer. Geri kalanini denize dökersin Emin önü. Normal. Kiralar. Anormal
    Cevapla
  • Misafirx 1 yıl önce Şikayet Et
    Gidin bimde yarım kiloluk paketler var taze hurma kalite süper paketi 54 tl Arabistandakinden daha uygun
    Cevapla
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Sigarayı tüketmiyorum bunun yerine hurma yiyorum. Bana da aileme de yetiyor çok şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR