Gram altında yeni zirve!

Altın fiyatları düşüşe geçen ABD enflasyonuyla birlikte rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Dün açıklanan ABD Mart ayı enflasyonu sonrasında gram altın 1261 lirayı da aştı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2023 11:52 GÜNCELLEME 13.04.2023 12:04 EKONOMİ
Gram altında yeni zirve!
Gram altında yeni zirve!

ABD'de dün açıklanan verilerin enflasyonun Mart'ta keskin şekilde zayıfladığını göstermesi sonrası Fed'in Mayıs ayında yapacağı 25 baz puanlık artırımın son artırım olacağı beklentilerinin güçlenmesi altına rekor getirdi.

Ons altın güne 2014 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 2014 dolar, en yüksek de 2029 dolar seviyesi görüldü. Ons altın şu sıralar 2028 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN REKOR KIRDI

Gram Altın hem ons altındaki yükseliş hem de döviz kurlarındaki volatilitenin etkisiyle rekor üstüne rekor kırıyor. Gram altın güne 1251 liradan başladı. Gün içinde en düşük 1249 lira, en yüksek de 1261 lira seviyesi görüldü. Şu sıralar 1260 liradan işlem görüyor.

DOLAR KÜRESEL PİYASALARDA ZAYIFLIYOR

Dolar Endeksi bugün 2 ayın en düşük seviyesine gerilerken, Euro da ABD doları karşısında 10 haftanın zirvesini gördü.

ABD'de açıklanan Mart ayı enflasyonunun düşüş göstermesiyle birlikte Fed'in faiz artırım tarafında fazla yolunun kalmadığına kanaat getiren küresel piyasalar dolardan çıkmaya başladı.

Dolardaki düşüş ise Parite tarafında euroya yaradı. Euro/dolar paritesi 10 haftanın en yüksek seviyesi olan 1.1025'e kadar yükseldi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gec bile kaldi hersey kac katina cikti ev araba yag salca seker hersey
    Cevapla
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    altını dolara endeksleyen mantık
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Paranın ne kadar alım gücünün düştüğünün göstergesidir seçim den sonra bu rakamlar ikiye katlayacağı belli hayat şartları her gün daha da zorlaşıyor
    Cevapla
  • pirana61 1 yıl önce Şikayet Et
    doları inatla yükselttiğiniz sürece altın düşmez
    Cevapla
  • mustafa arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar artıyor euro altın artıyor Allah sonumuzu hayır etsin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR