Halkbank'tan ABD'deki yargı kararına ilişkin açıklama

Halkbank'tan ABD Yüksek Mahkemesi'nin kararına ilişkin açıklamada bundan sonraki aşamada davanın İkinci İstinaf Mahkemesince yeniden değerlendirilip tekrar karara bağlanacağı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2023 10:41 GÜNCELLEME 20.04.2023 11:56 EKONOMİ
Halkbank'tan ABD'deki yargı kararına ilişkin açıklama
Halkbank'tan ABD'deki yargı kararına ilişkin açıklama

Halkbank, ABD Yüksek Mahkemesi'nin kararına ilişkin açıklama yaptı.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD Yüksek Mahkemesi Halkbank davasıyla ilgili başvurumuzu inceleyip, 19.04.2023 tarihinde oy çokluğu ile karara bağlamıştır.

Başvurumuzda, Halkbank'ın Devlet Bankası olması sebebiyle; FSIA (Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası) kapsamında, ABD Mahkemelerince bugüne kadar verilen kararlardan oluşan teamül hukuku (common law) kapsamında, ABD Mahkemelerinde yargılanamayacağımız ileri sürülmüştür.

ABD Yüksek Mahkemesi bu argümanlardan ilkini reddetmesine rağmen, İkinci İstinaf Mahkemesinin kararını iptal ederek, dosyayı teamül hukuku bakımından incelenerek yeniden karar verilmesi için İkinci İstinaf Mahkemesine iade etmiştir.

"TEKRAR KARARA BAĞLANACAK"

Bundan sonraki aşamada, Halkbank dosyası Yüksek Mahkemenin görüşleri doğrultusunda, İkinci İstinaf Mahkemesince yeniden değerlendirilip tekrar karara bağlanacaktır. Alt mahkemenin tekrar aleyhimize bir karar vermesi halinde yeniden Yüksek Mahkemeye (Supreme Court'a) başvuru hakkımız saklıdır.

Temyiz süreci, dosyanın iadesiyle devam edeceğinden dolayı jürili duruşmaya dair yargılamanın durdurulması kararı devam edecektir."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Cumayeri 1 yıl önce Şikayet Et
    misafir babuş haberi iyi oku amerika devlet bankası hakkında yargılama yapamaz bir boş yorum yapmışsın
    Cevapla
  • kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    hadsiz abd sizene bizim bankamızdan
    Cevapla
  • Misafir babuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Mecbursun abi, adamların elinde herşey senin swift kodların gelen giden paraların bilgileri. Bir ambargo koyarsa uluslararası iş yapamaz o banka
    Cevapla
  • CENİKLİ 52 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika şeytanın izinden giden Dünya için Çok Tehlikeli bir ülke. Bütün corafyalardaki akan mazlum kanında amerikanın dahili var..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD halkbankasını yargılıyor. Daha tuhafı bu ülkede bu ciddiye alınıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR