Hatay'da hasat başladı: Soğan tarladan 9-10 liraya satılıyor

Kahramanmaraşlı merkezli depremler sonrasında yaralarını sarmaya çalışan Hatay'da çiftçiler kuru soğan hasadına başladı. Binlerce işçi tarlalarda bulunan soğanları çıkararak çuvallamaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2023 10:07 GÜNCELLEME 26.04.2023 14:20 EKONOMİ
Hatay'da hasat başladı: Soğan tarladan 9-10 liraya satılıyor
Hatay'da hasat başladı: Soğan tarladan 9-10 liraya satılıyor

Hatay'da hasadına başlanan soğan 9 ila 10 liradan tarladan satılmaya başlandı.

Kahramanmaraşlı merkezli depremler sonrasında yaralarını sarmaya çalışan Hatay'da çiftçi çalışmalarını sürdürüyor. Tarlalarda ise kuru soğan hasadı başladı. Binlerce işçi tarlalarda bulunan soğanları çıkararak, çuvallamaya başladı. Batı illerine de gönderilmeye başlanan soğanın kilosu tarlada 9-10 liraya kadar düştü. İlerleyen günlerde bu fiyatın daha da düşmesi bekleniyor.

"PARAYI MARKETLER KAZANIYOR"

Tarlada işçilerin başı olan çavuş Mehmet Gözkıran, "Biz tarladan 10 liraya satıyoruz. Marketlerde 20 liraya satılıyor. Aslında parayı marketler kazanıyor. Çiftçiye sahip çıkmamız lazım. Çiftçi olmasa bu mallar yetişmez" dedi.

"PARA BİRİKTİRİP DERSHANEYE GİDECEĞİM"

Şanlıurfa'dan gelerek tarlada çalışıp, dershane parasını çıkartmaya çalıştığını söyleyen Eyüp Canap Birencik, "11'inci sınıfa gidiyorum. Yazın çalışmaya geliyoruz. Maddi durumumuz iyi değil. 12'nci sınıfta dershaneye gideceğim. Bundan dolayı para lazım" diye konuştu

KAYNAK : İHA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Goksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine pahalı, tarlada 2-3 tl olması lazım ki bize 10 tl civarında bir paraya gelsin. Fiyatlar 20 civarında olacak eğer tarlada bu fiyatsa.
    Cevapla
  • İzmirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok ya tarlada bedava olsun çiftçi taş yesin
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel fikir,iste böyle olur isler.Tarladan tazece milletin eline.Kazanan iki taraf.Belediyeden izin alip kulübe gibi yerde ,tarlanin yakininda satin.Bu gibi satislari avrupada seviyorlar.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    serbest mi ,selbes piyasası mı anlamadık gitti,narh koyulmali temel gıdalara.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Dua belli Cenabı Allah ac gözlüleri ıslah etsin demiyorum yerle yeksan etsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hereke yolunda ureticide istemez fiyatının düşmesini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR