Üretim arttı, İstanbul pazarında soğanın kilo fiyatı düştü

Soğan zam şampiyonu olarak fiyat listelerinin en üstündeki yerini üretimin artmasıyla terk etti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2023 16:00 GÜNCELLEME 18.05.2023 16:00 EKONOMİ
Üretim arttı, İstanbul pazarında soğanın kilo fiyatı düştü
Üretim arttı, İstanbul pazarında soğanın kilo fiyatı düştü

Adana başta olmak üzere Türkiye genelinde soğan hasadını takiben soğanın fiyatı da düştü.

Tarlada fiyatı 4 liraya kadar düşen soğan önce hale oradan da pazarlara ulaşmaya başladı.

İki hafta önce 30 liradan bir hafta önce 20 liradan tüketicinin eline geçen soğanın kilo fiyatı bugün kalitesine göre 10 lira ile 16,5 lira arasında satılıyor.

"BU HAFTA SATIŞLAR ARTTI"

İstanbul'un Fatih ilçesindeki Yenikapı semt pazarında yıllardır soğan patates satan Adıyamanlı pazarcı Şevket Karakaş, bu hafta fiyat düşüşü nedeni ile satışların iyi gittiğini söyleyerek şöyle konuştu:

PAZARCI DA VATANDAŞ DA MEMNUN

Bugün tezgahta soğanın kilosu 10 lira. Bu fiyat düşüklüğü, üretimin bollaşması ile gerçekleşti. Geçen haftalar ürün tezgahta kalıyor, pazar bitiminde çuval çuval ürünü geri götürüyorduk. Ancak şimdi biz de memnunuz vatandaş da.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • temel 11 ay önce Şikayet Et
    bak sogan icin patates icin vatan satacaklar idi iki hafta yariya indi vatan gitse yada silah yapmayi biraksak onlar nasil geriye gelecek idi halk yemesin diye cøpe atan zengin køpekleri idam edeceksin yeni gida kanunlari gerek mallari toplayip cøpe atanin butun mallarina el konacak gida toplayan yerler konrol edilecek belediye cøpe gelen cok olan gida olur ise polise bildirecek
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR