Adana'da hasat sürüyor: Soğanın fiyatı düştü

Adana'da bu sene 23 bin dönüm alanda ekilen soğanda hasat devam ediyor. Çukurova'da, üretimin yaygınlaşmasıyla beraber soğanın tarla fiyatı 5 liraya kadar geriledi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2023 12:19 GÜNCELLEME 19.05.2023 13:47 EKONOMİ
Adana'da hasat sürüyor: Soğanın fiyatı düştü
Adana'da hasat sürüyor: Soğanın fiyatı düştü

Verimli topraklara sahip Adana'da, yaklaşık 30 bin dekarda ekilen soğanda hasat sürüyor. Kentte yaklaşık 140 bin ton rekoltenin beklendiği soğanın fiyatı, hasadın kent genelindeki tarlalarda yaygınlaşmasıyla düştü.

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, kentte soğan hasadının yaklaşık bir aydır devam ettiğini söyledi.

"Market fiyatı 10 TL'nin altında"

İlk hasat döneminde soğanın tarlada 14-15 liraya alıcı bulduğunu anımsatan Tekin, "Şu anda 5 lira seviyesine oturmuş durumda" dedi.

Tekin, kentte hasadın sonuna gelindiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Adana olarak piyasanın ihtiyacı olan soğanı karşılamış olduk. Yaklaşık 30 dekar alanda soğan ekimimiz vardı. 140 bin ton civarında da bir hasat gerçekleştiriyoruz. Adana'da dekara 5-6 ton civarında soğan hasadı yapılıyor. Tabii şu an üreticide pek fazla soğan kalmadı, ürün genelde tüccarın elinde. Tüccarlar da şu an hasatlarını kademeli olarak yapıyorlar. Tarlada bir miktar bekletip piyasanın ihtiyacına göre de hasat ediyorlar. Market fiyatları da istenilen seviyelere geldi. Şu an soğanın market fiyatı 10 liranın altında."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Elbeyli58 11 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu parasını versin tarlaya dökün tekrar hep böyle yapıyorsunuz ya kim ne yapsın suana fiyatını tavana çaktınız siz esnaflar Allah sizi bildiği gibi yapsın kurusu anı bile fiyatını artırız bu millet bilmiyor para tarlaya döktüğünüzde
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Soğan out Oğan in
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar sazan var soğan fiyatı düştü sadece ya süt yumurta et peynir sadece makarna yemeyin
    Cevapla
  • ... 11 ay önce Şikayet Et
    Aracı her halükarda kârını elde ediyor. 5 e aldıysa 10 a; 10 a aldıysa 15 e satıyor. Tarlada ucuz olması tüketiciye ucuza yansıması anlamına gelir ama; Üreticinin maliyetler nedeni ile zarar etmesi bir daha ürünü üretmemesi veya tarlada kalması anlamına gelir ki; işte o zaman soğan da, patateste 20, 30, 40, ... liraları görür.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    soğanla çok çekti şimdi S.oğanla çekmeye başladı yani sinan oğan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR