Bakan Kurum: Ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı'nda teslim edilen köy evlerine ilişkin olarak "Onlar en iyisine layık… Ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız!" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2023 11:34 GÜNCELLEME 23.05.2023 11:34 EKONOMİ
Bakan Kurum: Ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız
Bakan Kurum: Ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası geçici barınma alanları ve geçici iş yerlerinin inşa sürecini yürütürken bir yandan da kalıcı konutların ve köy evlerinin yapımına hızla devam ediyor.

Bakan Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapımı biterek hak sahiplerine teslim edilen köy evlerine ilişkin bir video yayımladı. Bakan Kurum, paylaşımında “Onlar en iyisine layık… Ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız!” dedi.

“45 GÜNDE EV YAPMAK MUCİZE, DEVLETTE BİR MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

Kalıcı köy evlerine yerleşen hak sahibi depremzedeler, sevinçlerini şu sözlerle ifade ettiler:

“Felaketten sonra devletimiz sağ olsun, evi kısa bir sürede tamamladı ve ayrıyeten içinin bütün malzemelerini, evin içerisine ne gerekiyorsa; eşya, koltuk, televizyon gibi her şeyi güzel bir şekilde teslim etti. Bir eve ne gerekiyorsa onu verdiler. Mesela beyaz eşyamız var, oturma gurubu var, yatak odası var, çocuk odası var. Odalarımız kullanışlı çok güzel, ferah. Rahat ediyorsun yattığında kalktığında evin içinde gezdiğiniz zaman odalarımız falan çok güzel. Pencerelerimiz var bol bol. Her şey güzel, çok güzel. Mutfak, salon çok güzel, kileri ayrı var. Bir çocuk odası var, 3+1. Çok huzurluyuz, ailecek yaşıyoruz. Yapılan evler buranın dokusuna uygun bir şekilde sadık kalınarak yapılmış. Tam bir köy evi gibi. Bu kadar beklemiyorduk çok iyi. İki ayın içinde de yaptılar maşallah. Geceyi gündüze kattılar. Çok mutluyuz. 45 günde ev yapmak mucize. Devlette bir mucizeyi gerçekleştirdi gerçekten.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • İsmail avci 10 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Murat kurum kensel sit konulan Soma ilçesinin 3 mahallesi hizmet göremiyor yollar alt yapısı camiler pazar yeri hamam yıllardır hizmet görmüyor doğal gaz sıcak su yollar alt yapısı pazar yeri santiral dumanı filtre ister eski yerleşim olan somanin zemini sağlıklı olup deprem sel AFAD gibi geleceğe yönelik çocukların önünü kesmeyelim tarım azarileri imara açılır deprem se
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 10 ay önce Şikayet Et
    Yahu gidip şu köye mi yerleşsek acaba...????
    Cevapla
  • YiğidoProf 10 ay önce Şikayet Et
    Reis in yaptığı hizmetlerin onda biri seksenlerde doksanlarda yapılsaydı, Millet o kişye %70 oy verirdi! Son yirmi yılda sözde "ülkücü" geçinenlerin genlerini bozdular ki iki günde bir çark eden Merale halen %10 oy çıkıyor. Yazıkkk çok yazık! Bu TÜRKÜCÜLER gidip kandilin adayı Yalandaroğluna oy verebiliyor yaaa. Kıyamet alameti gibi!!
    Cevapla
  • selim 10 ay önce Şikayet Et
    Mucize Allah'a mahsus, Peygamberlere verilen olağan üstü şeylerdir, Peygamberlik delilidir. Başka kişiler için kullanılamaz. Evliyaların olağan üstü hallerine keramet denir, mucize denmez. Lütfen ilgili arkadaşlara bu dini bilgiler eğitimini verin, bu yanlışlarınızı da düzeltin.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Mucize ne demek? Kavramlar anlaşmada olmazsa olmazimiz,kavramlar carpitilir ise uzun vadede insanların anlaşmasında sıkıntılar oluşur.lutfen ifadelere dikkat edelim.birileri yanlış kullanılırken gazeteci de yanlış kullanacak değildir. Mucize Allah v epeygamberi ile alakalı bir kavram.kavramlari yerinde ve doğru kullanalim
    Cevapla
  • Osman Üzengici 10 ay önce Şikayet Et
    Kelime anlamı insanın aci olduğu demek. Yani hükümetin yaptığından önceki hükümetler aciz. Manasında kullanmıştır bakanımız. ıstılahi anlamıyla değil kelime anlamıyla kullanırsa sakıncası olur mu ? Hocalara sual etmek icab eder.
    Cevapla
  • RamPak 10 ay önce Şikayet Et
    Cehalet kötü bir şey. Biraz kitap karıştırın. Ne alakası var konuyla, subhanallah!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR