Memura kira desteğinde detaylar netleşiyor! Kimler faydalanacak?

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan düzenlemelerden biri de kamu çalışanına kira desteği. Destekten kamuda çalışan kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin faydalanması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2023 13:48 GÜNCELLEME 23.05.2023 13:53 EKONOMİ
Memura kira desteğinde detaylar netleşiyor! Kimler faydalanacak?
Memura kira desteğinde detaylar netleşiyor! Kimler faydalanacak?

AK Parti seçim beyannamesinde İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacağı kaydedildi. Buna göre büyükşehirlerde il ve ilçe bazında kira katkısı sağlanacak.

GÖZLER 28 MAYIS’TA

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, konuya ilişkin TRT Haber'e yaptığı değerlendirmelerde şunları kaydetti:

Geçinme endeksleri, dikkate alınarak şartlara bakılacak. Buna dair kira yardımı söz konusu olabilir. Bunun ayrıntılarını 28 Mayıs seçimlerinden sonra daha net bir şekilde göreceğiz. Temel hedefin kamu çalışanlarının sosyoekonomik durumlarının, şartlarının düzeltilmesine dair adımlar olduğu görülüyor.

"KADEMELENDİRME OLABİLİR"

Kira fiyatlarına bakılacak, ortalama kiralar ve oradaki diğer gıda fiyatları da belki değerlendirilecek. Bu geçinme endekslerine göre belki de belli bir kademelendirme olabilir. İstanbul, Ankara, İzmir ya da diğer farklı şehirlerde bu artışların miktarları durumları değerlendirilip ona göre hayatı kolaylaştıracak tutar belirlenir.

KİMLER FAYDALANACAK?

Destekten kamuda çalışan kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin faydalanması bekleniyor.

KAYNAK : TRT Haber
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 172 TÜMÜ
  • Ertuğrul bey 10 ay önce Şikayet Et
    adam ev dlmis oturuyor ama kira öder gibi daha fazla belki kredi ödüyor bence evi olanada bir miktar destek gerek
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    en az kiranın %90ını vermesi lazim
    Cevapla
  • Canpolat 10 ay önce Şikayet Et
    Bide dönsün istiyosan
    Cevapla
  • Sadık 10 ay önce Şikayet Et
    Kira +yol parası da verilmeli.. malum akaryakıt fiyatları belli..
    Cevapla
  • Manisa 10 ay önce Şikayet Et
    Yolda örselenme seni helikopterle alsin evinden devlet
    Cevapla
  • Nesil 10 ay önce Şikayet Et
    Kirayı düşürün sabitleyin yüzde yüzlük yüzde ikiyuzluk kira koyanların oranlarını düşürün yeterli ..yüzde 25 artış olabilir denildi bunu kimse uygulamıyor ve 1000 lelik kira 4000 ve 5000 istiyorlar bunu duzeltilse yeterli
    Cevapla
  • AhmetK 10 ay önce Şikayet Et
    Uyanik maasina %25 mi aliyorsun milletin malina cokiluyorsun. Fahis artisa karsiyiz ama her malin bedeli vardir. Adamin evine cokmenin pesindesiniz. Yaptiginiz firsatcilik ve hak yemektir.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    zaten tüm memurlara verilecek yalnız sadece buyuksehirlerde çalışanlar ile buyuksehire bağlı tasralarda çalışanlara verilecek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR