Türkiye ile S. Arabistan arasında 50 milyar dolarlık görüşme

Petrol ve doğalgaz şirketi olarak tanıdığımız Suudi Arabistan şirketi Saudi Aramco'nun inşaat yatırımları için Türk müteahhitlerle görüştüğü gündeme geldi. 2025'e kadar planlanan projelerin değerinin 50 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2023 12:05 GÜNCELLEME 02.06.2023 16:43 EKONOMİ
Türkiye ile S. Arabistan arasında 50 milyar dolarlık görüşme
Türkiye ile S. Arabistan arasında 50 milyar dolarlık görüşme

Suudi Arabistan'la Türkiye'nin tekrar yakınlaşması yeni iş birliklerinin ortaya çıkmasını sağladı.

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi Saudi Aramco'nun, 80 Türk inşaat şirketinin yöneticileriyle Ankara'da bir araya geldiği öğrenildi.

Bu görüşmede, Aramco'nun 2025'e kadar planlanan 50 milyar dolar bütçelik, Körfez ülkelerinde yaptırmayı düşündüğü inşaatlar projelerini görüşüldü.

BORU HATTI, ALTYAPI İNŞAATLARI VE YÖNETİM BİNALARI YAPTIRILACAK

Söz konusu 50 milyar dolar değerindeki yatırımların arasında boru hattı, altyapı inşaatları ve yönetim binaları bulunuyor.

Saudi Aramco’nun, Türk müteahhitlerle yaptığı görüşmenin, sektörü heyecanlandırdığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

DÜNYANIN EN DEĞERLİ ŞİRKETLERİNİN BAŞINDA GELİYOR

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi olan Saudi Arabian Oil Company (Aramco), yaklaşık 2,1 trilyon dolar fiyatlamasıyla dünyanın en değerli şirketlerinin başında geliyor.

TEKFEN VE ENKA TAVAN OLDU

Bu haber akışının ardından Borsa İstanbul’da işlem gören Tekfen ve Enka İnşaat hisseleri tavan seviyelerini test etti. Şu dakikalarda TKFEN hissesi 33,46 liradan tavan durumunda. Enka İnşaat ENKAI ise 28,56 lira ile tavan seviyesini test ederken an itibariyle yüzde 9 primle 28,36 TL’den alıcı buluyor.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • dede 9 ay önce Şikayet Et
    guzel haber işçisı patronu kazanır her sektor ekmek yer hemen sugdılerle guruşulmelı hayır açele edın bereket var ulkeye katkat para gırışi olur
    Cevapla
  • Kul insan 9 ay önce Şikayet Et
    Yaşasın Türkiye Suudi Arabistan kardeşliği dostluğu.
    Cevapla
  • Ali Bozkurt 9 ay önce Şikayet Et
    Verin gazı verin gazı
    Cevapla
  • ertan 9 ay önce Şikayet Et
    Tekfen Sırf işi zamanında bitirmek adına zararına da olsa verdiği sözü suudi arabistanda tutarak işleri teslim etti.Pastadan mutlak apay alacaktır. Tekfen hadi canım benim çok beklettin.
    Cevapla
  • H. Ali Yılmaz 9 ay önce Şikayet Et
    Kimleri cebine girer gör ki, Devlete millete borcu kalır. Şimdiye kadar böyle oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR