Cumhurbaşkanı Erdoğan buğday ve arpa fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Ekmeklik buğdayda ton başına 8250 lira, arpada ise 7000 lira olarak kararlaştırdık" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2023 20:23 GÜNCELLEME 06.06.2023 21:27 EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan buğday ve arpa fiyatlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan buğday ve arpa fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 saat 10 dakika süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Buğday ve arpa fiyatlarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Fiyatları tespit ederken çiftçimizin üretime devam etmesinin yanında  maliyetler, iç ve dış piyasa gelişmeleri ile ilgili gıda güvenliği için ihtiyaç olan stokların oluşturulmasını dikkate aldık. TMO'nun alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bu fiyatlara ilave olarak Bakanlığımız tarafından Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı tüm üreticilerimize buğday için ton başına 1000 lira, arpa için ton başına 500 lira hububat üretim primi destek olarak verilecek. Bu rakamlarla üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 500 lira geçecektir."

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Tek 10 ay önce Şikayet Et
    Bu devletin verdiği sen istediğin gibi sat çok zam verdin mi rekabet edemezsin dünya ile o zaman başka sorun çıkar
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel valla en doğru kararı vermiş REİS Nankörlük etmeyin şükür edin Afrika da okadar aç var mahsulleri yetiştirecek arazileri suları yok Avrupa bizi kıskanıyor
    Cevapla
  • Deneme 10 ay önce Şikayet Et
    Neresinden bakarsak bu fiyatlarin tutar tarafi yok. 2022 ye gore %25 fiyat artirip 6 tl olan arpayı 7.5 a çıkarmışlar. Neredeyse igneden iplige herseyin fiyati %100 artmış. Acel tecel memurun en dusuk 12 bin olan maasini 22 bin tl yapacam de. Bugdaya arpaya %25 ver enteresan. Neyse yazacak cok şey varda uzatmayayim.
    Cevapla
  • ozan 10 ay önce Şikayet Et
    Hiç şık olmadı. Bir yıllık emektir, arpa ve buğday. Doğru bilgilendirme yapılmadı başkana. Canın sağolsun reis.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Biz bunun böyle olacağını biliyorduk o yüzden seçim sonrası açıkladılar fiyatı çok yazık emeklerimize çaya yüzde 64 hububata yüzde 30 rizeli olmak varmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR