Fiyatlar arttı, bu sene planlar otele değil memlekete

Tatile gidecekler okulların kapanmasını bekliyor. Ancak bu sene otel tatili fiyatları geçen seneye oranla hayli artmış durumda.. Hal böyle olunca çoğu kişi tatil için memleketine gitmeye hazırlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2023 15:03 GÜNCELLEME 07.06.2023 15:03 EKONOMİ
Fiyatlar arttı, bu sene planlar otele değil memlekete
Fiyatlar arttı, bu sene planlar otele değil memlekete

Otel fiyatları geçen seneye göre ortalama yüzde 60 zamlanınca pek çok kişi bu yazı memleketinde geçirecek.

Tur Şirketi sahibi Handan Eylem, "Önceki senelerde dengeyi daha iyi koruyabiliyorduk. İç pazarda avantajlar sunabiliyorduk. Şu an maliyet artışıyla gelir artışı doğru oranlı değil. Neden iç piyasa için fiyatlar bu kadar yüksek? Aslında tamamen maliyetlerin artışından dolayı yüksek." açıklamasında bulundu. 

Oteller, yerli turiste avantajlı paketler sağlamaya çalışıyor. 

Otel Satış ve Pazarlama Koordinatörü Oya Erdoğan, "Taksit sayısını artırdık. Kampanyalar düzenliyoruz. Arada erken rezervasyon ürünleriyle elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz" dedi. 

Akdeniz sahillerinde 4 kişilik ailenin ortalama bir tatil 40 bin liradan başlıyor. Turizmcilere göre yerli turistin rezervasyon oranı geçen senelere göre düşük kaldı.

KAYNAK : NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR