850 kilo büyükbaşın fiyatı 85 bin TL!

Türkiye'nin hayvancılık bakımından önemli merkezlerinden biri olan Ağrı'da, Kurban Bayramı öncesi batı illerine kurbanlık sevkiyatı başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2023 21:37 GÜNCELLEME 08.06.2023 21:37 EKONOMİ
850 kilo büyükbaşın fiyatı 85 bin TL!
850 kilo büyükbaşın fiyatı 85 bin TL!

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemli merkezi Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kurbanlıklar batı illerine gönderilmek üzere yola çıkmaya başladı.

Hayvancılık bakımından önemli merkezlerden biri olan Ağrı’da da pazarlarda yaşanan yoğunluğun yanı sıra Kurban Bayramı için hazırlanan kurbanlıklar da tırlarla batı illerine gönderilmek üzere tırlara yüklenerek yola çıktı.

"CANLI AĞIRLIĞI 850 KİLO"

Ağrı Canlı Hayvan Borsasına getirdiği Limuzin adlı tosununu görücüye çıkaran vatandaşlardan Mithat Polat, “Kurbanlık hayvanlarımızı satışa getirdik. Limuzin’e 85 bin lira istiyoruz. Canlı ağırlığı 850 kilo. İl dışına götürmek isteyenler gelip götürebiliyor. 30-40 tır arası hayvan sevkiyatı oluyor. Ağrı Pazarı şu an Türkiye’nin en uygun pazarı” ifadelerine yer verdi.

Geçimini hayvancılık yaparak sağlayan vatandaşlardan Davut Turan ise, “Günde en az 300 tane hayvan çıkıyor. İstanbul’a, İzmir’e batı memleketlerine gidiyor. Sevkiyatlar şu anda başladı. Benim 100 tane hayvanım var ama ben sevkiyat yapmadım. Burada satacağım. Geçen yılla bu sene arasında fiyat olarak yarı yarıya fark var. Çünkü yem pahalı. Satışlar kurbana kadar devam eder.“ dedi.

 

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    aracıları unutmayalım
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    iyi de et kilo 300 se nasıl oluyor bu fiyat anlayamadim
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Aynen 550 kg kık danaya 95 bin verdim
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Adam hayvanı çalmış olmasın. Biz canlı kilosunu 162 TL den aldık. Bu adam ya buldu, ya çaldı. Yoksa bizim kandırıldık
    Cevapla
  • dadaş salih 10 ay önce Şikayet Et
    Biz bursa da 450 kg lık hayvana 70 bin verdik. Bu haber doğruysa çok ama çok uygun
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 10 ay önce Şikayet Et
    Aynen doğru kardeş. Doğu'da fiyatlar daha uygun. Doğu'da et daha kaliteli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR