Kırklareli'nde jeotermal su kaynaklarıyla üretilen domatesin ihracatına başlandı

Kırklareli'nde topraksız tarım ve jeotermal su kaynağı kullanılarak üretilen domates Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2023 01:09 GÜNCELLEME 11.06.2023 01:09 EKONOMİ
Kırklareli'nde jeotermal su kaynaklarıyla üretilen domatesin ihracatına başlandı
Kırklareli'nde jeotermal su kaynaklarıyla üretilen domatesin ihracatına başlandı

Asilbeyli köyünde yatırımcı bir firma tarafından 55 dekar alanda sera kuruldu.

Yaklaşık 5 aydır jeotermal su kaynağı kullanılarak üretilen domateslerin Bulgaristan, Romanya ve Almanya gibi ülkelere ihracatı gerçekleştiriliyor.

Serada ayrıca ürünlerin döllenmesi için ise 65 kovan arı bulunduruluyor.

Yatırımcı şirketin genel müdürü Hüseyin Kerkez, AA muhabirine 3 kuyudan seraya jeotermal su getirdiklerini söyledi.

Raylı sistem ile ısıyı homojen bir şekilde seraya yaydıklarını anlatan Kerkez, sistem sayesinde yılın 12 ayı üretim yapabildiklerini kaydetti.

Kerkez, 55 dekarlık alanda üretim yaptıklarını hedeflerinin üretim sahasını kısa sürede 500 dekara çıkartmak olduğunu vurguladı.

Yıllık 3 bin 500 ton üretim kapasitelerinin olduğuna dikkat çeken Kerkez, "Şuan 65 personel ile üretim yapıyoruz. Bu sayı zaman zaman 100 kişiye çıkıyor. Biz katma değer üretiyoruz. Ürettiğimiz ve ihracat olduğu için ülkemize döviz girişi olduğu için burada vatana, millete hayırlı bir iş yapmış oluyoruz." diye konuştu.

Haftalık 150-200 ton üretim kapasitesiyle çalıştıklarını dile getiren Kerkez, bunun 50 tonunu Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini sözlerine ekledi.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Saraylı 1 yıl önce Şikayet Et
    Murat bey Jeotermal Sera yatırımı için Debisi çok yüksek yaklaşık 100 lt/sn ve sıcaklığı 60 derece ve üzeri olursa daha ekonomik olur . Sarayda o debide su bulmak için 3-5 adet 1500m derinlikte jeotermal sondaj açacak yatırımcı varsa Belediyeye başvursun bilip bilmden iftira atıp günaha girmeyin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ucbin bejyüz ton nedir be yaa,onucbin bejyüz ton olur İnşallah
    Cevapla
  • MuhammedAli 1 yıl önce Şikayet Et
    peki bu sagliklimi?
    Cevapla
  • Hüseyin s 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yolunuzu açık etsin ülkemiz için taş taş üstüne koyon herkesin başımızın üzerinde yeri var.
    Cevapla
  • murat 66 1 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdağ sarayda mta jeotermal su buludu belediye başkanı hatuşaya sattı para karşılığında böyle bir proje tekirdağ saraydada yapıla bilirdi hem bölge sebze ihtiyacı karsılanmış olurdu ve istihdam olurdu
    Cevapla
  • Saray'lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Murat bey işin aslını bilmen için açıklama yapıyorum. İnsanlara İftira atmayın. Başkanlarımız gerçekten çok dürüst ve namuslu insanlar. Başkanımız iyiki MTA dan aldığı fiyatla sözleşme yaptı ve Yap işlet devret modeliyle belediyenin beş kuruşunu harcamadan Çok Güzel bir termal otel yapılmasını sağladılar Orda da Saray ve Bölge halkına hizmet var istihdam var 20 sonra belediyenin olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR