Binance, ABD ile anlaşma yoluna gidiyor

Binance US ile SEC arasında yürütülen çalışma neticesinde işlem platformundaki varlıklarının tamamının durdurulmasının önüne geçecek proje yapılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2023 09:27 GÜNCELLEME 14.06.2023 09:27 EKONOMİ
Binance, ABD ile anlaşma yoluna gidiyor
Binance, ABD ile anlaşma yoluna gidiyor

ABD sermaye piyasaları otoritesi SEC tarafından dava edilen Binance US, ılımlı yaklaşımla tüm platformdaki işlemlerin durdurulmasının önüne geçmek için SEC'le çalışma kararı aldı.

Binance US'da bulunan tüm varlıkların dondurulmasından kaçınmayı sağlayacak anlaşma neticesinde milyarlarca Dolar büyüklüğündeki fon korunmuş olacak.

ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Amy Berman Jakcson, SEC'in dava sürecinde Binance US'un kapatılmadan müşterilerin milyarlarca dolarlık fonlarının korunması konusunda görüş ayrılığı olmadığını belirtti.

SEC'DEN AĞIR SUÇLAMALAR

SEC açtığı davanın konusu olarak Binance Holding ve kurucusu olan Changpeng Zha'nun müşteri fonlarını yanlış yönetmen, yatırımcıları ve düzenleyicileri yanıltmak, menkul kıymet düzenlemelerini iptal etmek oluşturmuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR