TİM Irak Ticaret Heyeti bayram öncesi Bağdat’ta temaslarda bulundu

Başkanlığını Ahmet Tiryakioğlu’nun yaptığı TİM Irak Ticaret Heyeti, ihracatçı firmaların dış ticaret potansiyelini değerlendirmek ve yeni iş birliği olanakları tesis etmek amacıyla Bağdat’ta özel bir program yürüttü

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2023 12:07 GÜNCELLEME 18.06.2023 12:07 EKONOMİ
TİM Irak Ticaret Heyeti bayram öncesi Bağdat’ta temaslarda bulundu
TİM Irak Ticaret Heyeti bayram öncesi Bağdat’ta temaslarda bulundu

TİM Irak Ticaret Heyeti’ndeki iş insanları, Türkiye ve Irak firmaları arasındaki ikili iş görüşmelerinin yanı sıra Irak Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney’in düzenlediği resepsiyona katıldı. Türkiye-Irak ikili ilişkileri ve ticaret hacmi üzerine fikir alışverişinde bulunan Ticaret Heyeti, ihracatçı firmaların yaşadığı sorun ve talepleri dile getirerek çözüm önerilerinde bulundu.

IRAKA MERCİMEK İHRACATIMIZ BU YIL MİKTAR OLARAK 2 KATINA ÇIKTI”

Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı 10 ülke arasında yer alan Irak’ta bu yıl Kahramanmaraş merkezli depremlerin de etkisiyle, hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün ihracatında yüzde 4’e yakın bir gerileme olduğuna dikkat çeken Tiryakioğlu şunları söyledi:

Geçen yıl Irak'a ihracatımızda, sadece buğday unu ve bisküvi-pastanın ülkemize toplam getirisi 1 milyar doları aşmıştı. Bu iki ürün grubunda 5 aylık getiri şimdiden 400 milyon dolara ulaştı. İlk 5 ayda mercimek ihracatımızın miktar bazında iki katına çıkarak ayda 27 bin tona yaklaştığı bu ülkeden, son dönemde şeker ve şeker mamullerinin yanı sıra, yerli üretimin artırıldığı bitkisel yağ ve margarin gibi bazı kalemlerde siparişler bir miktar azaldı.” 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR