2575 kırsal alana 4,5G istasyonu kuruldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “Kırsal bölgelerdeki iletişim kapasitemizi artırıyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2023 12:16 GÜNCELLEME 02.07.2023 13:39 EKONOMİ
 2575 kırsal alana 4,5G istasyonu kuruldu
2575 kırsal alana 4,5G istasyonu kuruldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kırsal bölgelerde haberleşme altyapısını yaygınlaştırmak için çalışmaların yoğunlaştırıldığını belirterek, “Evrensel hizmet projeleri ile kırsal bölgelerde yer alan 2 bin 575 yerleşim yerine 4,5G mobil haberleşme hizmeti sağladık. Buralarda kullandığımız mobil baz istasyonlarının yüzde 40'ı yerli ve milli baz istasyonumuz ULAK” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Evrensel Hizmet Kanunu’ kapsamında bakanlık olarak yapılan yatırımlarla kırsal bölgelerde haberleşme altyapısını yaygınlaştırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu konuda yapılan ve devam eden projelerle ilgili bilgi verdi. Mobil haberleşme hizmetleriyle ilgili kırsal bölgelerde yer alan 2 bin 575 yerleşim yerine 4,5G Mobil Haberleşme Hizmetinin götürüldüğünü söyleyen Bakan Uraloğlu, bu yerlerin de yüzde 40 oranında yerli ve milli baz İstasyonu ULAK’ın kullanıldığını dile getirdi.

500 BİN VATANDAŞA MOBİL HABERLEŞME HİZMETİ

Yapılan çalışmalar kapsamında 500 binin üzerinde vatandaşa mobil haberleşme hizmetinin ulaştırıldığını açıklayan Bakan Uraloğlu, ayrıca kırsal bölgelerde 2 bin 97 yerleşim yerine de sabit ses ve Internet hizmeti için gerekli altyapının kurulduğunu ve bu hizmetin vatandaşlara ulaştırıldığını kaydetti.

Bakan Uraloğlu evrensel hizmet çerçevesinde 2022 yılı içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve TÜRKSAT ile birlikte başlatılan projeye ilişkin de şu bilgileri verdi:

“Evrensel hizmet çerçevesinde 2022 yılı içinde BTK ve TÜRKSAT ile birlikte başlattığımız proje ile kırsal bölgelerde yer alan 1000’in üzerinde yerleşim yerine mobil ses ve genişbant internet götürülecek. Halihazırda bu yerleşim yerlerinin yüzde 35’den fazlasında 2G + 4,5G kurulumu tamamlandı. Bu yerleşim yerlerinin tamamında özellikle yerli ve milli baz istasyonumuz ULAK kullanılacak. Proje tamamlandığında önceki projelerimizle birlikte 700 binin üzerinde vatandaşımıza mobil haberleşme hizmeti ulaştırılacak.”

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Elon Musk'ın yaptığı alçak yörünge Starlink 6 G hizmeti gibi bir küpsat uydu dizini üretip yörüngeye fırlatmalıyız , ABD'nin sağladığı internet ve GPS hizmeti bağımlığından kurtulmalıyız .
    Cevapla
  • Cengiz 9 ay önce Şikayet Et
    Memlekete gittiğim zaman bana ulaşamayanlar ,Etiyopyada görevli diğer teknisyeni arayıp yardım alıyorlar
    Cevapla
  • levent 9 ay önce Şikayet Et
    abartimi oldu ne siz bide Rusya'ya bakın.
    Cevapla
  • art 9 ay önce Şikayet Et
    Hatay Antakya da amık ovasında bile çekmiyor Turkcell
    Cevapla
  • Afetzede 9 ay önce Şikayet Et
    Maraş’ın kuzey köylerinde iletişim yok bazılarında insanlar ilkel şekilde haberleşiyor bir baz istasyonu kurulmuyor 2000 nüfuslu kırsal mahalleye bu yüzyılın ayıbı
    Cevapla
  • Gerçekçi 9 ay önce Şikayet Et
    İzmir merkez buca evka 1 de çekmiyor müşteri hizmetleri planlamamızda bu bölgeye önümüzdeki yıl yatırım görünmüyor dedi evin bir odasında konuşabiliniyor gerisinde alo alo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR