Borsa'da tüm zamanların rekoru kırıldı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 6 bin puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi rekorlar serisini Kurban Bayramı sonrasında da sürdürüyor. Endeks tarihinde ilk kez 6.000 puan psikolojik direncini aşarak tüm zamanların zirvesini gördü.
BIST 100 endeksi, 6.005 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü ve saat 16:56 itibarıyla önceki kapanışa göre 230 puan ve yüzde 4'ü aşan değer kazancıyla 5.989 puan oldu. Toplam işlem hacmi 86 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.
İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 2,01 ve holding endeksi yüzde 3,44 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 7,53 ile ulaştırma oldu.
Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında artış kaydetmesiyle risk iştahının arttığını söyledi.
Öğleden sonra ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksinin (PMI) takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.000 seviyesinin direnç, 5.750 ve 5.600 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.
-
Vatandaş 3 yıl önce Şikayet EtBorsa tüm zamanların rekorunu kırdı da, Dolar, Euro, Sterlin kırmadı mı?Beğen Toplam 1 beğeni
-
Reisx 3 yıl önce Şikayet EtRekor mu? İnsan aklıyla dalga geçip güldürmeyin. Milleti gaza getirip borsaya yönlendirmeyin. Birde döviz bazında nerede onu da yazında dürüst olduğunuzu anlayalım.Beğen
-
Adanalı 3 yıl önce Şikayet EtÜç sene önce aldığım 60 sent maliyetli hissem şu an 20 sent. Bir ev parası yatırdığım hisseyi bntas şimdi satsam bisiklet alırım ancak.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Misafir 123 3 yıl önce Şikayet EtEndex artoyor ama hisselwri hala zarar daBeğen Toplam 4 beğeni
-
Vatandas 3 yıl önce Şikayet EtHisseler daha düştüğü rakama gelmedi endex yukselse ne yazarBeğen Toplam 9 beğeni