Deprem konut ve işyerlerinin maliyeti belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki "Deprem konut ve işyerlerinin maliyeti 100 milyar dolar. İşi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için bir takım kararlar alacağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2023 14:18 GÜNCELLEME 04.07.2023 21:01 EKONOMİ
Deprem konut ve işyerlerinin maliyeti belli oldu
Deprem konut ve işyerlerinin maliyeti belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yapılacak 680 bin Konut ve 170 bin işyerinin maliyetinin 100 milyar dolar civarında olduğunu söyledi. Özhaseki, Ekonomik olarak maliyetinin zorluğunun yanında kış gelmeden vatandaşı, yapılan ve sağlam konutlara yerleştirmenin ise ayrı bir zorluk olduğunu belirtti.

YENİ KARARLAR ALINACAK

Kabine sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Özhaseki, şunları söyledi: 

“İstanbul’dan müteahhitler arıyorlar, ‘ekipleri Deprem bölgesine çektiniz ama biz burada usta bulamıyoruz. Günlük bin 500 TL’ye çalışacak işçi bulamıyoruz…’ Eleman zorluğu yaşanıyor. Türkiye’ye hem üreten hem yurtdışına malzeme satışı yapan bir ülke. İnşaatta kullanılan malzemelerin büyük çoğunluğu yerli üretim. Usta bulabilmek zor hale geliyor. Ama hepsinin bir çözümü var. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımıza bir arzımız olacak. İşi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için bir takım kararlar alacağız. Bir basın toplantısı yaparak, aldığımız kararları açıklayacağız.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 90 TÜMÜ
  • Serdar 9 ay önce Şikayet Et
    Malatya'da bostanbasinda ikamet ediyorum ve depremde ağır hasar verilen evim 20 Mayıs da orta hasara cevrildi. Site de 226 tane daire var ve bunlardan 20 tanesi ağır hasara itiraz etti 206 kişi ağır hasarlı kabul ederken 20 kişinin itirazı ile orta hasara döndü Cumhurbaşkanımiz ve çevre ve şehircilik bakanımız orta hasarlı binalari da yıkacağız beyanı var lütfen bu mağduriyeti giderin
    Cevapla
  • Karagözlü 9 ay önce Şikayet Et
    Gaziantep İslahiye de ikamet ediyorum oturduğum TOKİ konutu ağır hasardan ortaya cevirildi TOKİ evleri gerçekten güvenilir yıkılmadı ama nedense ısrarla ağır hasarlı ortaya çevirip binayı tadilat yapıp içine yerlestirecekler yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz yâda Orta hasarlilara da ev imkanı tanıyın.
    Cevapla
  • Recep Karali 9 ay önce Şikayet Et
    Bu binalara yapanlar neden sorgulanmiyor eksik malzemeyle kullanıldığı tespit edilmiyor Yapı denetim firmaları neden denetlenmiyorbinaları görmeden teslim alıyor bina yıkılınca Allah'tan geldi doğal afed deniyor mühtahit ve Yapı denetim firmalarından yıkılan binalaranzim edilmeli 20 . 30yillik bina yikilmiyor .2 .5yillikbinalar yikiliyor burda fay attı var deniyor bu konuda araştırma bas
    Cevapla
  • Adıyamanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Orta hasarlı binalar için güçlendirme mantığını kabul etmiyorum dedi Reis.Neden orta hasarlı binalar için net bir yol haritası yok.Reis'in sözünü havada bırakmayın.9 katlı orta hasarlı bir binaya yeniden ailemi sokmak istemiyorum.Orta hasarlılara da ev sahibi olma yolunu açın artık.Bekliyoruz....
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Allah korusun o bölgede bir deprem daha olsa az ve orta hasarlı binaların hepsi çöker.o yüzden hepsini yıkmak ve yenisini çok sağlam yapmak gerekir.İnsan canı maldan daha kıymetlidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR