Akaryakıtta ÖTV kararı ve kurumlar vergisinde 5 puan artış

Son dakika haberi: Akaryakıtta alınan ÖTV Ocak Temmuz aylarında geriye dönük 6 aylık enflasyon kadar artacak. Ayrıca düzenlemeye göre kurumlar vergisi de 5 puan yükselecek.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2023 13:04 GÜNCELLEME 05.07.2023 14:08 EKONOMİ
Akaryakıtta ÖTV kararı ve kurumlar vergisinde 5 puan artış
Akaryakıtta ÖTV kararı ve kurumlar vergisinde 5 puan artış

Son dakika haberi: AK Parti tarafından en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaran torba kanun teklifinde vergi düzenlemeleri de yer aldı.

TBMM'ye sunulan Torba kanun düzenlemesiyle birlikte, akaryakıt ve doğalgazın içinde yer aldığı I sayılı ÖTV listesine, maktu vergi tutarlarının 6 aylık YİÜFE oranında otomatik olarak artırılmasını öngören bir madde de mevzuata girmiş oldu.

KURUMLAR VERGİSİ 5 PUAN YÜKSELDİ

2023 yılı için belirlenen genel kurumlar vergisi oranı yüzde 20’den yüzde 25’e yükseltilirken, bu oran; finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketlerinin kurumlar vergisi oranı yüzde 25’ten yüzde 30’a yükseltildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 64 TÜMÜ
  • nevizade 9 ay önce Şikayet Et
    Ağam bizimle eğleniyor.
    Cevapla
  • Kaynarca 9 ay önce Şikayet Et
    Ne halınız varsa gorun banee
    Cevapla
  • Baris 9 ay önce Şikayet Et
    Yuzde 5 olsa 25 tl de 1.25 kurus eklenmis olur ve 26.25 kurusa gelir cok oyle soylenecek bisey yok gibi bence bu kadar yuklenmeyin dolar 18 den 26 tl oldu dolar bazinda zam yok benzine dikkat ederseniz.
    Cevapla
  • Cihan 9 ay önce Şikayet Et
    Mantığını kullanıp devletinin yanında olana selam olsun
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    herkesin dağda domuzu eksik hep almak olmaz vermeyidd bileciksiniz bir sene önce 400 e aldığın arabaya 800 isterken iyi
    Cevapla
  • Fatih 9 ay önce Şikayet Et
    ÖTV litre başına sabit bir tutar alınıyor. Şuan 2,059 TL bildiğim. Bunu arttırıyor. Akaryakıta zam gelince ötv'ye de gelmiyor zam.
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Dalga mı geçiyorsun? Tamam ben arabamı eski fiyattan sattım. Bana eski fiyattan sıfır araba bulsana. Herşey aynı oranda artıyorsa ben 400 den 800'e kar mı ettim? Aptallığınızı körlüğünüzü marifet gibi anlatıyorsunuz deli oluyorum. Artan malımın değeri değil her şey artmış. Ama vergi oranım zaten artışa göreydi oranı değiştirince vergi armış oluyor anlamdın mı yalaka mısın?
    Cevapla
  • Orhan 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlarda iyi günlerimiz. Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR