Kurumlar vergisindeki artışa iş dünyasından ilk tepkiler

ASKON Başkanı Aydın, "vergi artışlarının asrın felaketinin yaralarını sarmasını ve olası beklenen büyük deprem öncesi gerekli kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2023 16:03 GÜNCELLEME 05.07.2023 16:03 EKONOMİ
Kurumlar vergisindeki artışa iş dünyasından ilk tepkiler
Kurumlar vergisindeki artışa iş dünyasından ilk tepkiler

Meclis'e sunulan son kanun teklifiyle ekonomide yeni düzenlemeler geliyor. Buna göre kurumlar vergisinde 5 puanlık artışa gidildi. 

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, meclise sunulan yeni vergi artışlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Asrın felaketinin akabinde genel seçim geçiren Türkiye’nin ekonomik olarak ağır sorumlulukların yüklendiğini bu nedenle bu yükün bir yansıması olarak da vergi artışları ile karşılaştıklarını belirterek, vergi artışlarının asrın felaketinin yaralarını sarmasını ve olası beklenen büyük deprem öncesi gerekli kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması olduğunu belirtti. 

ASKON  Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;
Asrın felaketi diye nitelendirdiğimiz çok ağır bir depremi yaşadık. Akabinde seçim ekonomisinin yürütüldüğü iki aşamalı tarihi seçimleri geride bıraktık. Bütün bunların öncesinde pandemiden yıpranarak çıkmış bir küresel ekonominin tesiri altında idik. Üst üste koyduğumuzda gerçekten de ekonomik ağır sorumluluklar oluştu. Pandeminin yaraları sarılsın derken, buna asrın felaketinden etkilenen deprem bölgelerimizin yarası eklendi.  Ve bütün bunlar seçim ekonomisi uygulanan bir süreçte yaşandı. Kısa vadede bazı şeyleri toparlamak zor. Bu süreçte ağır sorumlulukları halkımızla birlikte yükleneceğiz. Umarız uzun vadede kalıcı çözümleri getirir. Bu kalıcı çözümlerden beklentilerimiz asrın felaketinin yaralarını sarması, olası beklenen büyük deprem öncesi gerekli kentsel dönüşüm süreçlerinin hızlandırılmasıdır.

KAYNAK : Haber7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    En çok vergi affına uğrayan şirketler çıkmış arması iyi diyor. Neden arttı şimdi demek yerine de deprem bölgesi diyor. Evleri yaptınız çatılar göründü ya, vatandaş da 20 yılda ödeyecek ya ne alakası var deprem bölgesiyle o zaman? Seçimden önce yapsaydınız ya vergi düzenlemelerini, analar neler doğurmuş görseydik.
    Cevapla
  • EVSAHİBİ 9 ay önce Şikayet Et
    SoNRA ÇIKARDIK. :)))
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR