Bakan Özhaseki: Malatya'ya 103 bin 19 konut yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki "Malatya'mızda afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun, 103 bin 19 konut yapacağız. Şu an sahada 14 bin 338 yuvamızın inşasını hızla sürdürüyoruz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.07.2023 11:12 GÜNCELLEME 11.07.2023 11:12 EKONOMİ
Bakan Özhaseki: Malatya'ya 103 bin 19 konut yapacağız
Bakan Özhaseki: Malatya'ya 103 bin 19 konut yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Malatya’da yapımına başlanan kalıcı konutlar ile ilgili bir video yayımladı. 

Bakan Özhaseki paylaşımında, “Depremden etkilenen şehirlerimizde kaybedecek vaktimiz yok. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalarına bir an evvel kavuşturmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Malatya'mızda afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun, 103 bin 19 konut yapacağız. Şu an sahada 14 bin 338 yuvamızın inşasını hızla sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde kalıcı konutların ve köy evlerinin yapımını hızla sürdürüyor.

KALICI DEPREM KONUTLARININ İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR 

Depremlerden etkilenen illerden biri olan Malatya’da da Bakanlık bünyesindeki Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle inşasına başlanan kalıcı konutlar için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kent merkezi ve ilçelerde konutlar hızla yükseliyor. Malatya'da afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun, 103 bin 19 konutun yapımı belirlendi. Bunlardan 14 bin 338’inin konutun ihalesi yapıldı. 

Malatya’da kırsal kesimde yaşayan depremzede köy halkı içinde 25 bin 302 köy evi yapılacak. Bu köy evlerinden 7 bin 550’inin yapım süreci başladı. Eş zamanlı olarak köy evlerinde; 740 ahırın da yapımı sürüyor. 

Malatya’da hayatın normale dönmesi ve ticari hayatın canlanması için de Malatya Merkez’de 25 metrekareden oluşan 338 adet geçici ticaret alanı kurularak faaliyete geçti.

KONUTLAR RADYE TEMEL VE TÜNEL KALIP SİSTEMİYLE YAPILIYOR

Bakanlık bünyesindeki Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle Malatya’da 14 bin 338 konutun ihalesi yapıldı. Bu konutlardan 8 bin 96 tanesinin inşaatına başlandı. TOKİ tarafından yapılan tüm konutlar radye temel ve tünel kalıp sistemiyle yapılmakta olup, konutlar depremle dayanıklı bir şekilde inşa ediliyor. Malatya’da yapımı biten inşaatlarda hazırlanan örnek dairelerde, bir ailenin ortak vakit geçirdiği alan olan salon, kullanışlı bir mutfak, çocuk odaları ve ebeveyn odası yer alıyor. Örnek daireler, toplam 105 metrekare neti de 85 metrekare olacak şekilde, yaşam kalitesi göz önünde bulundurarak sadece bir konut değil yaşam alanları inşa ediliyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    sayın bakanım Allah yardımcınız yardımcımız olsun bende ağır hasarlı AP.da eşyaları çalınmış 73 yaşında bir malatya yapıyım duam devlete millete memlekete Allah yar ve yardımcınız yardımcımız olsun aminnn
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR