TMO randevu sıkıntısı ile ilgili Güldal'dan açıklama: Son ürün gelene kadar alım sürecek

Ürünlerini TMO satmak isteyen çiftçilerin yaşadığı randevu sorununa ilişkin Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan açıklama geldi: Son taneye kadar alacağız...

ABONE OL
GİRİŞ 11.07.2023 18:01 GÜNCELLEME 11.07.2023 18:32 EKONOMİ
TMO randevu sıkıntısı ile ilgili Güldal'dan açıklama: Son ürün gelene kadar alım sürecek
TMO randevu sıkıntısı ile ilgili Güldal'dan açıklama: Son ürün gelene kadar alım sürecek

Emeklerini rantçılara kaptırmamak için mahsullerini aracı olmadan satın almaya olanak tanıyan Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) vermek isteyen çiftçiler randevu sistemindeki yoğunluğa takıldı. Bir yandan TMO hızla alımlara devam ederken aşırı yoğunluktan dolayı randevu da kısmı sorunlar yaşanıyor.

TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR'DAN RANDEVU ÇAĞRISI

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’de yoğun bir şekilde devam eden buğday ve arpa hasadına ilişkin basın açıklaması yaptı. Bayraktar, çiftçi ve üreticilerin ürünlerini düşük fiyat sunan tüccarlar yerine TMO’ya satmak istediğini dile getirdi.

Açıklamasında, rekoltenin artmasının olumlu olduğunu fakat serbest piyasada fiyatların düşük seyretmesiyle bazı bölgelerde sanayicilerin ve tüccarların çiftçiden ürünü almak istememesi sonucunda çiftçilerin mağdur olduğunu da belirten Bayraktar, “Toprak Mahsulleri Ofisi hasadın bitmek üzere olduğu ve hasadın yeni başladığı bölgelerde randevu sisteminde yaşanan sorunları gidererek acilen alım yapmalıdır. Hasadın başlamadığı bölgelerde ise tedbirlerini almalıdır”

ÜRÜNLER HARMANDA BEKLİYOR 

Çitçiler harmanda bekleyen ürünlerini yağmur gibi risklerle ürününe zarar gelmeden bir an önce TMO'ya teslim etmek isterken randevu sistemi ile ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de çiftçilerle yaptığı buluşmada önemli açıklamalarda bulundu.

GÜLDAL: SON TANEYE KADAR ALACAĞIZ

TMO'nun günlük hububat alım kapasitesinin 160 bin tona ulaştığını ve yeni alım noktalarının da hizmete gireceğini söyleyen Güldal "Günlük alım kapasitesine göre buğday alımına devam edeceğiz. Edirneli çiftçimizin tüm buğdayını son tanesine kadar mutlak suretle alacağız. Yeni alım noktası ile sorunun açılacak. Üreticilerimizin randevuları öne alınacak” dedi.

30 GÜN İÇİNDE ÖDEMELER YAPILACAK

Çiftçilerin telaşa kapılmaması için uyarıda bulunan Güldal illerde ilave kapalı depo ve toprak üstü açık alım yerlerinin oluşturulmaya devam edildiğini belirterek ürünlerini TMO'ya teslim eden üreticilere 30 gün içerisinde ödeme yapılacağını sözlerine ekledi.

 

 

KAYNAK : Haber7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Necati durucan 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım lütfen gece 12 ye kadar ofislerimiz alım yaptırın fazla değil bir ay mesai yapsınlar yeter saygilar
    Cevapla
  • ABDULHALIM TEPRET 9 ay önce Şikayet Et
    Lutfen Ahmet Gürdal bu randavu sistemine bir el atsanız. Ben bir çifci olarak 40 gündür randavu alamiyorum.tuccar büyük tokatlı aliyor.
    Cevapla
  • Yasin sariaslan 9 ay önce Şikayet Et
    Ben Yozgat Yenifakılı cifcisiyim ne kadar ugrastiysam yinede randuve alamadım bize Eylül 1 diye randevu veriyorlar o zamana ürün kalirmi sayın müdürüm buna bir çözüm bulursanız memnun olurum
    Cevapla
  • Mehmet sadık ince 9 ay önce Şikayet Et
    Lütfen ama lütfen bu randevu sorununu nasıl çözecekseniz çözün milleti bezdirmeyin böyle bişey ne görüldü ne duyuldu 7/24 internetin başında şifre girmekten gözlerim bozuldu ama yinede nafile bu asırda bu zulümdür hemde oy deposu olarak gördüğünüz tahıl ambarında yeter yeter yeter.
    Cevapla
  • ABDULHALIM TEPRET 9 ay önce Şikayet Et
    Lutfen randavu sistemini tüccarlar elerini çeksinler gercek çiftçilere randevuya versiniz Sayın TMO Genel muduru Ahmet Gunel el atmasını istiyoruz. Viransehir sanliurfa
    Cevapla
  • ABDULHALIM TEPRET 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın TMO genel Müdürü Ahmet Gunal. Sanliurfa Viransehirdeki randavi sistemine el atsanız. Su anda TMO ya tüccarlar cifciden cks toplayıp acilan randevuya 1 saatte 1000 ile 2000 ton tüccarlar aliyor. Ben gercek çifci olarak 152.ton cks kapasitem olduğuna rağmen 45 gündür randavu alamiyorum lutfen çifci mağdur durumdadır.. Gü
    Cevapla
  • Mılla osman. 9 ay önce Şikayet Et
    Randevu alamazsak son ürüne kadar nasıl alacaksınız, randevu sistemini düzeltin ki son ürüne kadar satalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR