ASELSAN ve TUSAŞ arasında iki dev sözleşme imzalandı!

ASELSAN, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada, TUSAŞ ile uçak modernizasyonuyla ilgili 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolar karşılığında iki yeni sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2023 14:55 GÜNCELLEME 13.07.2023 16:54 EKONOMİ
ASELSAN ve TUSAŞ arasında iki dev sözleşme imzalandı!
ASELSAN ve TUSAŞ arasında iki dev sözleşme imzalandı!

ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile uçak modernizasyonuna yönelik iki yeni sözleşme imzaladı.

ASELSAN'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, TUSAŞ ile uçak modernizasyonuyla ilgili toplam bedeli 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolar olan iki yeni sözleşme imzalandığı bildirildi.

35,3 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA İMZALANMIŞTI

ASELSAN ile TUSAŞ arasında 35,3 milyon dolarlık anlaşma imzalanmıştı. ASELSAN ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) arasında, uçak modernizasyonuna yönelik 671,5 milyon liralık ve 35,3 milyon dolarlık bir sözleşmenin imzalandığı bildirilmişti.

Açıklamada, sözleşme kapsamında teslimatların 2022-2025 döneminde gerçekleştirileceği belirtilirken, yeni iş ilişkisinin ortaklık faaliyetlerine etkisine ilişkin, "Şirketin cirosunu olumlu etkileyecektir." değerlendirmesi yapılmıştı.

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • asıl yorum 9 ay önce Şikayet Et
    Artsın artık üç rakamlar hakkı
    Cevapla
  • Turancılar 9 ay önce Şikayet Et
    İki Türk şirketinin hatta bunlar devlet kurumunun dolar ile anlaşma sağlamaları süper olmuş
    Cevapla
  • MUHAMMED ALPARSLAN 9 ay önce Şikayet Et
    Şu soruyu sormak isterim öncelikle ikiside ülkemizin yüz akı gurur kaynağı güzide firmamız.Aralarındaki anlaşma neden döviz yani dolar üzerinden yapılıyor daha geniş düşünülürse devlet olarak devlete yapılan veya devlerin yaptığı işler neden döviz cinsinden hesaplanır ve o şekilde deklare edilir nerede bizim paramız devletin parası devletin bir yüzü değilmi benmi yalnış düşüniyorum
    Cevapla
  • Muhammet 9 ay önce Şikayet Et
    Dünya rezerv parası dolar olarak biliniyor birşeyin değerini dolar olarak büyuzden gösterirler belki türk parası ile anlaştılar ama değeri kaç dolara tekabül edemiyorsa onu söylerler
    Cevapla
  • Zaza 9 ay önce Şikayet Et
    Acaba yabancı hissedarların hissesinin daha fazla olması düşünülebilir mi
    Cevapla
  • fsm1453 9 ay önce Şikayet Et
    hisse 68 oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR