Tarım Bakanı Yumaklı'dan buğday fiyatı açıklaması

Tarım Bakanı Yumaklı yaptığı açıklamada TMO’nun kendisine gelen ürünleri açıklamış olduğu fiyattan herhangi bir zaman sınırı olmadan alacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2023 10:03 GÜNCELLEME 17.07.2023 11:56 EKONOMİ
Tarım Bakanı Yumaklı'dan buğday fiyatı açıklaması
Tarım Bakanı Yumaklı'dan buğday fiyatı açıklaması

Bakan Yumaklı, 15 Temmuz darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde, darbe günü Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 2 kamyon lastik ve 4 römork saman yakarak F-16’ların geçişini engellemeye çalışan Bitik Mahallesi Muhtarı Hicabi Bitik’i evinde ziyaret etti.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Yumaklı, 15 Temmuz’un önemine değinerek, “Kendilerine bu memleketin evlatlarının teslim ettiği, vatan savunması için verdiği her türlü ekipmanı bu milletin evlatlarının üzerine bomba yağdırmakta zerre tereddüt etmeyen bu hainler, bir şeyi unuttular; o da yeri geldiği zaman bu millet her şeyi geride bırakır, vatanları için çıplak elle bile onların karşısına dikilir. Nitekim de öyle oldu” ifadelerini kullandı.

“TMO ZAMAN SINIRI OLMADAN ÜRÜNLERİ ALACAK”

Bakan Yumaklı, üreticilerin ürün hasadına devam ettiğini hatırlatarak, “Memleketin her yerinde devam eden hasat şu anda yüzde 50’yi geçti. Toprak Mahsulleri Ofisi, kendisine gelen ürünleri açıklamış olduğu fiyattan herhangi bir zaman sınırı olmadan alacak. Şu anda bazı yerlerde fiyatların düşük olmasından kaynaklı diğer piyasa aktörlerinin almadığını, almaktan imtina ettiğini biliyoruz” diye konuştu.

“YOĞUNLUK BİRKAÇ HAFTA SÜREBİLİR”

Bu sene rekoltenin iyi olmasının kendilerini sevindirdiğini aktaran Yumaklı, şunları kaydetti:

“Elhamdülillah çok yoğun bir hasat sonucunda alım talebi gelebilir. Bunlar için zamana ihtiyacımız olabilir. Kısmen operasyonel sıkıntılar da olabilir. Bunların tamamını gidermeye çalışıyoruz. Eğer böyle bir sorun varsa bulunduğunuz yerdeki il ilçe müdürlüklerine haber verirseniz bu problemleri arkadaşlarımız çözmek suretiyle sıkıntıları giderecekler. Belki 1-2 hafta sürebilecek yoğunluk var. İnşallah ondan sonra herhangi bir sıkıntı kalmayacaktır.”

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Ahmet Aktaş 9 ay önce Şikayet Et
    Senelerdir lisanslı depolars TMO kira veriyor onun yerine TMO binlerce silo yapabilir rahatça çifcinin malını alabilir
    Cevapla
  • Çifçi 9 ay önce Şikayet Et
    Sen önce sertifikalı tohum desteğini öde
    Cevapla
  • Dallı 9 ay önce Şikayet Et
    BAZILARI İŞİNİ DOĞRU YAPMAYIP REİSE PROBLEM ÇIKARIYORLAR.DE Dİ KODU.HÜKÜMET ENGEL.HUBUBAT ALMIYOR.BORSA DÜŞTÜ GİBİ.ŞİMDİ BAKAN NE DİYOR.EĞER GÖREVİNİ BÖYLE ACİL ALIM GÜNLERİNDE SAFSATAN VARSA gereken yapılmalı.Mağdur olan çiftçi haklı
    Cevapla
  • ozan 9 ay önce Şikayet Et
    Toprak Mahsülleri Ofisi sınıfta kalmıştır. Hükümetin açıkladığı fiyattan almamak için buğdaylarda protein analizi icadı çıkardı, hükümetin birim alım fiyatının 1.5-2 tl altında fiyat verdi. Randevu sistemi bir facia idi. Milleti usandırdı, bıktırdı. Organizasyon çok amatörce ve çiftçiye zülüm oldu. İnşallah seneye daha hazırlıklı olurlar.
    Cevapla
  • Karadut 9 ay önce Şikayet Et
    Hasat öncesi tavukların için geçen senenin buğdayını 7 TL'den aldım. Kendi buğdayım oldu TMO almıyor (randevu vermiyor) tüccar 4,5-5 ₺'den alıyor. Küllüm zarar. Piyasa böyle yönetilmez. Devlet varlığını göstermeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR