Buğday fiyatı 3 haftanın zirvesinde

Buğday fiyatları, Ukrayna limanlarına düzenlenen saldırıların arz endişelerini artırmasıyla üç haftanın zirvesine çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2023 10:53 GÜNCELLEME 20.07.2023 10:53 EKONOMİ
Buğday fiyatı 3 haftanın zirvesinde
Buğday fiyatı 3 haftanın zirvesinde

Buğday fiyatlarında yükseliş görülüyor.

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları Rusya'nın Karadeniz tahıl anlaşmasından çekilmesinin ardından Ukrayna'nın limanlarına düzenlediği saldırıların küresel arz üzerinde uzun
vadeli etkileri olacağı yönünde endişelerle yüzde 1,6 artarak üç haftanın zirvesine yükseldi.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları 7,45 dolar/bushel ile 26 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Mısır fiyatları yüzde 1 yükselirken, soya fasulyesi ABD'nin ekim yapılan Ortabatı bölgesinde sıcak ve yağışsız hava koşulları beklenmesiyle yatay seyretti.

Ukrayna'nın tahıl ihracatına devam edebilmek için geçici bir denizyolu güzergahı oluşturduğunu açıklamasının ardından Rusya Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından bugün itibariyle yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını açıkladı.

KAYNAK : Reuters
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR