Rusya'nın liman saldırısı sonrası buğday fiyatları yükseldi

Buğday fiyatları, Rusya'nın Odesa limanına düzenlediği saldırı sonrası yüzde 4 artışla iki haftanın dip seviyesinden toparlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2023 09:54 GÜNCELLEME 02.08.2023 10:54 EKONOMİ
Rusya'nın liman saldırısı sonrası buğday fiyatları yükseldi
Rusya'nın liman saldırısı sonrası buğday fiyatları yükseldi

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, Rusya'nın Ukrayna'nın Odesa limanına dün düzenlediği saldırının arz endişelerini
yeniden gündeme getirmesiyle altı işlem gününde ilk kez yükselerek yaklaşık yüzde 4 değer kazanırken, mısır da yüzde 2 yükseldi.

Odesa bölgesinin yetkilisi Oleh Kiper Telegram üzerinden yaptığı açıklamada Rusya'ya ait droneların bugün sabaha karşı Odesa bölgesinde bulunan liman ve tahıl depolama tesislerine saldırdığını söyledi.

Soya fasulyesi fiyatları güçlü talep sayesinde ikinci işlem gününde de yükseldi.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları dün 6,43 dolar/bushel ile 18 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi kaydetmesinin ardından yüzde 3.8artışla 6,77 dolar/bushel, yani 248,8 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Mısır yüzde 2,2 yükselerek 5,18 dolar/bushel yani 203,9 dolar/ton seviyesine yükseldi.

KAYNAK : Reuters
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR