Karadeniz'deki limanlara düzenlenen saldırlar buğday fiyatlarını etkiledi!

Karadeniz limanlarına yönelik saldırıların etkisiyle buğday, yüzde 2'den fazla değer kazanmış olmasına rağmen haftayı negatif bir performansla tamamlamak üzere görünüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.08.2023 11:32 GÜNCELLEME 04.08.2023 13:28 EKONOMİ
Karadeniz'deki limanlara düzenlenen saldırlar buğday fiyatlarını etkiledi!
Karadeniz'deki limanlara düzenlenen saldırlar buğday fiyatlarını etkiledi!

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları Rusya'nın Karadeniz'de bulunan önemli limanlarından birinin yakınına düzenlenen saldırının küresel tahıl arzına dair yeni endişelere yol açmasıyla yüzde 2'den fazla yükselse de haftayı ekside kapamaya hazırlanıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın denizde kulanılan insansız hava araçlarının (İHA) Rusya'nın ihracatı için önemli bir merkez olan Karadeniz'deki Novorossiysk limanı yakınındaki Rus deniz üssüne saldırdığını ve Rus savaş gemilerinin İHA'ları imha ettiğini açıkladı.

HAVA KOŞULLARI ABD'NİN KAZANIMLARINI SINIRLADI

Mısır ve soya fasulyesi fiyatları yükseldi ancak ABD'nin Orta Batı bölgesinde serin ve yağışlı hava koşulları tahminleri kazanımları sınırladı.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları yüzde 2,2 artışla 6,40 dolar/bushel, yani 235,2 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Mısır yüzde 0,9 yükselerek 4,97 dolar/bushel yani 195,7 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Soya fasulyesi yüzde 0,9 yükselerek 13,36 dolar/bushel yani 490,9 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Haftalık bazda mısır yüzde 6, soya fasulyesi yüzde 3'ten fazla gerilerken buğday da yaklaşık yüzde 9 geriledi.

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Yem üreticileri fiyatlar girdi maliyetleri düşmesine rağmen bunu satış fiyatına yansıtmazlar. Zam olsaydı 2 misli yansıtırlardı.
    Cevapla
  • Tual 8 ay önce Şikayet Et
    Ekmeğe yeni zammı geliyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR