BAYKAR ile Pakistan arasında iş birliği anlaşması imzalandı!
Pakistan Ulusal Havacılık-Uzay Bilimi ve Teknoloji Parkı (NASTP) ile Baykar arasında iş birliği anlaşması Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve NASTP Komutanı Korgeneral Ghulam Abbas Ghumman tarafından imzalandı.
ABONE OLBaykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Pakistan Başbakanı Şerif ile açılış töreninde bir araya geldi. Açılış programının ardından Baykar ile NASTP arasında iş birliği anlaşması imza töreni gerçekleştirildi.
Anlaşmayı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile NASTP Komutanı Korgeneral Ghulam Abbas Ghumman imzaladı.
AKINCI İLE HATIRA FOTOĞRAFI
Başbakan Şahbaz Şerif, Selçuk Bayraktar, Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Syed Asim Munir Ahmad Shah, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zaheer Ahmed Baber Sidhu ve NASTP Komutanı Korgeneral Ghulam Abbas Ghumman, Pakistan Hava Kuvvetleri envanterinde yer alan Bayraktar AKINCI TİHA önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
AR-GE FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLECEK
Baykar tarafından kurulan 'Baykar Teknoloji'nin, Pakistan’ın uzay ve havacılık ekosistemine katkı sunacağı ve NASTP bünyesinde Ar-Ge faaliyetleri yürüterek tarafların karşılıklı olarak inovasyon ve yüksek teknoloji geliştirme kabiliyetlerinin büyümesi için çalışacağı ifade edildi.
30 ÜLKEYE DEV İHRACAT
Baykar’dan yapılan açıklamada “Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, 2003 yılında İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin yüzde 75'ini ihracattan elde etti.
2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. 2022’de imzalanan sözleşmelerde ihracat oranı yüzde 99.3 olan Baykar, 1.18 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Savunma ve havacılık sektörünün en çok ihracat gerçekleştiren firması olan Baykar’ın 2022 cirosu 1.4 milyar dolara ulaştı. Bayraktar TB2 SİHA için 30 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 7 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı” denildi.
-
KAYSERILI 1 yıl önce Şikayet Etsatin alacaklarsa gelsin ama teknoliji transferi olamaz, daha KKTCin tanimiyorlar ve bize sifr destek olan bu capulcular herseyimize ortak olmak istiyorlar. bugune kadar bize ne faydalari oldu? kimse bana 100 yil oncesini anlatmasinlar......Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 yıl önce Şikayet Etbaşka firmalarıda görelim inşallahBeğen Toplam 4 beğeni
-
Misafir 1 yıl önce Şikayet EtEvet mutlaka yapılmalı silikon vadisi mutlaka kurulmalı yerli çipler yapılıp daha ileri teknoloji yakalanmalı yoksa yaptığımız her içat çöp olurBeğen Toplam 5 beğeni
-
Cskn 1 yıl önce Şikayet EtYerli çip uretilmeli. Türkiye her makinanın yerli cipini yapay zekalı üretmeli. Silikon vadisi kurulmalı. Meraklı gençlere burada çalışma imkanı verilmeli. (Asistan olarak)Beğen Toplam 7 beğeni
-
KAYSERILI 1 yıl önce Şikayet Etolacak insallah vadedilen guzel gunleri hepimiz gorecegiz insallahBeğen
-
Osmanlı 1 yıl önce Şikayet EtMaşallah, ALLAH CC,daha fazlasını da nasip etsin.Beğen Toplam 3 beğeni