Taksiciler zammı kabul etmedi! Kendi tarifelerini uygulama kararı aldılar

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, UKOME'nin taksilere verdiği yüzde 51,52'lik zammı yeterli bulmadıklarını ve İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin karar vereceği zammı uygulayacaklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2023 19:37 GÜNCELLEME 09.08.2023 10:12 EKONOMİ
Taksiciler zammı kabul etmedi! Kendi tarifelerini uygulama kararı aldılar
Taksiciler zammı kabul etmedi! Kendi tarifelerini uygulama kararı aldılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UKOME toplantısında toplu ulaşıma yapılan yüzde 51.52 zammı yeterli bulmayan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği 5362 sayılı esnaf sanatkarlar kanununun 63. maddesi gereği yarın yönetim kurulu olağanüstü toplanacak. Ve bizim ücret tarifelerimizde değişiklik yapacak. Biz de kamuoyuna duyuracağız. UKOME'nin verdiği bu oranı biz kabul etmiyoruz" dedi. 

İBB, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısında toplu ulaşımda kullanılan otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servisine zam yapılması teklifi görüşüldü. Oylamaya sunulan ve oy çokluğuyla kabul edilen teklifle, İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 51.52 zam yapıldı. Taksi ve minibüs ücretlerinde ise yüzde 51.52'lik zam kararının üzerine, çeşitli tarifelerde farklı düzeylerde ek artışlar gerçekleştirildi. Buna göre, taksilerin minimum (indi-bindi) ücretine yüzde 75 zam yapıldı. Kararla birlikte, İstanbul'da taksilerin 40 TL olan minimum ücreti 70 TL oldu. Taksiciler yapılan zammı az bularak tepki gösteri. Bazı taksiciler kararı protesto etmek için İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nda toplandı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Bugün UKOME toplantısı oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin yüzde 51.52 bütün ulaşım modlarına, Tarife değişikliği talebi oldu. Bizim de demirbaş giderlerimize en az yüzde 100 oranında tarife zammı yapıldı. Esnafımız zor durumda, mesleğimiz sürdürebilirlikten çıktı. Devam ettiremiyoruz. Giderlerimizi göz önüne alarak en az yüzde yüz oranında taksimetre ücret tarifelerine zam talebinde bulunduk. Komisyon ve büyükşehir belediyesi yüzde 51.52 oranında zam teklifinde ısrar ettiler. Biz de bu oranı kabul etmedik. Ret oyu kullandık ve ayrıldık. İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, 5362 sayılı esnaf sanatkarlar kanununun 63. maddesi gereği yarın olağanüstü toplanacak. Ve bizim ücret tarifelerimizde değişiklik yapacak. Biz de kamuoyuna duyuracağız. UKOME'nin verdiği bu oranı biz kabul etmiyoruz. Esnafımız mağdur. Kesinlikle bu oranlarla biz bu hizmete devam edemeyiz. Kontak kapama şu anda gündemde değil. Bizim üst kuruluşumuz bağlı olduğumuz kuruluş yarın ücret tarifeleri değişikliğini yapacak" dedi.

KAYNAK : DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 326 TÜMÜ
  • Dinsiz imansız adam 8 ay önce Şikayet Et
    Uber kesinlikle gelmeli...Bunlar kendilerini ne zannediyor ki. Zaten iş ahlakları yok. Tarifeye zaten uyduklari yok ki ne koparma peşindeler. Hatta tamamen taksiler iptal edilmeli. Dolmuş vs yapılmalı. Ama uber şart
    Cevapla
  • ali 8 ay önce Şikayet Et
    İbb 5000 taksi deyince hepiniz karşı çıktınız kimlere peş keş cekecek dediniz de dediniz
    Cevapla
  • ali 8 ay önce Şikayet Et
    Chp uberi yasakladı
    Cevapla
  • mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    uberi geri getirin
    Cevapla
  • ali aziz 8 ay önce Şikayet Et
    acilen 3000 taksisi olan esnafa taksi plakası verilmeli.... daha önce şirketler plakaları toplamışlar. plakalar kirada. hem plakacı..hem aracı, hemde amele taksi gundelikçi sürücüleri kazanacak...buna kar yetermi??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR